Special pentru femeile din Iaşi: servicii de taximetrie numai cu şoferiţe

miercuri, 21 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 Special pentru femeile din Iaşi: servicii de taximetrie numai cu şoferiţe

Bolt, una dintre aplicaţiile prin care poţi solicita o maşină, a lansat săptămâna trecută opţiunea de „Women for Women”. Prin această opţiune, şoferiţele Bolt pot accepta curse în care clienţii să fie exclusiv femei, iar de pe cealaltă parte, clientele pot solicita la rândul lor maşini conduse doar de femei. Am verificat cum funcţionează aceasta la Iaşi.

Am comandat vineri o maşină Bolt prin opţiunea „Women for Women” pentru a afla mai multe detalii despre noua metodă de a circula cu acestea. Pentru a comanda o maşină de acest gen trebuie să ai răbdare, deoarece opţiunea nu este disponibilă pe parcursul întregii zile.

Din cauza numărului mic de femei angajate Bolt la acest moment, opţiunea aceasta nu este o alegere potrivită dacă trebuie să ajungi dintr-un punct în celălalt cât mai repede. De la apariţia „Women for Women” cererile sunt mari, iar în Iaşi se pare că femeile aleg să călătorească cu alte femei în detrimentul unei curse cu care ne-a învăţat Bolt până acum.

În timpul cursei am stat de vorbă cu Ana Maria, o tânără şoferiţa Bolt din Iaşi care mi-a povestit puţin despre ce înseamnă pentru ea această posibilitate şi cum au reacţionat ieşenii. „Women for Women” a fost creată în primul rând pentru siguranţa femeilor, fie că vorbim despre şoferi, fie că vorbim despre clienţi.

„Cred că opţiunea aceasta este cel mai de folos seara, sau chiar noaptea, pentru ca femeilor să nu le fie frică să meargă în maşină cu oricine”, spune Ana Maria.

Ce se întâmplă dacă un bărbat comandă o maşină prin noua opţiune?

Şoferiţele Bolt pot anula cursa, fără a primi vreo penalizare, chiar dacă pasagerul a folosit „Women for Women”. Ana Maria a întâmpinat şi ea această situaţie: „Am primit o comandă de pe contul unei femei, iar când am ajuns la destinaţie era un bărbat. Am reuşit foarte greu să-l conving să se dea jos din maşină, dar într-un final a acceptat”.

Un alt punct forte din perspectiva şoferiţei pe care îl are „Women to Women” este confortul pe care îl au femeile una faţă de cealaltă, făcând cursa mai plăcută printr-o comunicare relaxată pe ambele părţi.

Angajatele Bolt au de câştigat, deoarece au posibilitatea de a lua curse ca şi până acum, fie cu pasageri de sex masculin, fie feminin, dar şi noile curse implementate de aplicaţia Bolt.

Noua opţiune pentru siguranţa femeilor poate fi activată şi dezactivată în funcţie de preferinţe, atât de şoferiţe, cât şi de cliente. „Women for Women” este disponibilă în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Timişoara, Oradea, Braşov, Sibiu, Craiova, Ploieşti şi Galaţi, iar preţurile curselor sunt aceleaşi cu celelalte opţiuni prin care să-ţi comanzi o maşină. 

Comentarii