Spectacole puse în scenă de absolvenţi de la Universitatea de Arte

marți, 06 februarie 2018, 20:32
1 MIN
 Spectacole puse în scenă de absolvenţi de la Universitatea de Arte

Publicul ieşean are ocazia de a urmări spectacolele realizate de către proaspeţii absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu“ din Iaşi (UNAGE), acestea fiind lucrările lor de licenţă. Astfel, joi, pe 8 februarie, iubitorii teatrului pot urmări piesa „Strigoii“, de Henrik Ibsen, aceasta fiind lucrarea de licenţă a Alexandrei Vieru, absolventă a UNAGE, Facultatea de Teatru, secţia Regie Teatru, clasa profesorului universitar Ion Mircioagă.

Spectacolul va avea loc în Sala Uzina cu Teatru a Teatrului Naţional Iaşi, de la ora 19.30, piesa fiind jucată şi pe data de 5 februarie. Evenimentul se înscrie în programul „Youth Focus“, program ce vizează crearea unui parteneriat al Teatrului Naţional Iaşi cu UNAGE, în vederea prezentării producţiilor de absolvire, atât în cazul studiilor de licenţă, cât şi a celor de masterat ale studenţilor de la Facultatea de Teatru.

„Spectacolul «Strigoii» este un cumul de frici care mă bântuie de când mă ştiu, de scenarii şi turnuri posibile, în care viaţa mea s-ar putea îndrepta la un moment dat. Am comprimat în acest spectacol o viaţă de om: legătura inevitabilă cu trecutul, apăsarea prezentului şi prezenţa subtilă a viitorului. Personajele sunt ipostazele mele, ale fiecăruia, iar în demersul lor aparent diferit, există umbrele aceluiaşi destin: aceştia sunt strigoii“, a declarat proaspăta absolventă, Alexandra Vieru. Preţul unui bilet este de 22 de lei. 

 

 

 

Comentarii