Spitale şi farmacii de gardă la Iaşi, în perioada minivacanţei. Informaţii utile pentru rezolvarea urgenţelor medicale

vineri, 01 decembrie 2023, 02:50
2 MIN
 Spitale şi farmacii de gardă la Iaşi, în perioada minivacanţei. Informaţii utile pentru rezolvarea urgenţelor medicale

Dat fiind faptul că zilele de joi şi vineri sunt sărbători naţionale şi au fost declarate zile libere, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a anunţat publicul larg de farmaciile şi unităţile medicale care sunt de gardă în aceste patru zile, cu tot ce trebuie făcut în cazul unei urgenţe. 

Astfel, la nivel de urgenţe medicale nu se modifică nimic, sunt aceleaşi trei spitale de gardă la fel ca în tot timpul anului:

– UPU Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Sf. Spiridon Iaşi – tel. 0232.240822

– UPU Spitalul Clinic de Urgenţă Pentru Copii „Sf. Maria” Iaşi – tel. 0232.264266

– UPU Spitalul Municipal Paşcani – tel. 0232.763600

DSP Iaşi transmite ieşenilor că dacă se vor prezenta la alte unităţi medicale din judeţul Iaşi pentru consultaţii care nu sunt urgenţe, li se recomandă să consulte graficul gărzilor disponibil la https://dspiasi.ro/informatii-utile/garzi/. Doar astăzi, 1 decembrie, de gardă pentru urgenţe din domeniul obstetrică şi ginecologie este Maternitatea „Elena Doamna” (telefon contact 0232210392). Ieri, de Sf. Andrei, cât şi sâmbătă şi duminică, de gardă este Maternitatea „Cuza-Vodă” (telefon 0232213000 – interior 233, triaj).

În Iaşi vor fi două farmacii de gardă cu program nonstop în toată această perioadă:

– Ropharma – Farmacie cu program nonstop – Piaţa Unirii nr. 3 – tel: 0232 220 549

– Rosmarin – Farmacie cu program nonstop – Bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 44 – tel: 0232 263 365

În Paşcani va fi deschisă tot timpul farmacia Galemih, Str. Gării nr. 91, tel: 0232 760 61. În paralele, sunt deschise centrele de permanenţă din judeţul Iaşi, după anumite programe şi zone arondate. O listă pe site-ul DSP oferă toate informaţiile cu privire la acestea: https://dspiasi.ro/informatii-utile/centre-de-permanenta/.

„În caz de urgenţe medico-chirurgicale neinternate, concediile medicale se pot acorda de către medicii de familie în prima zi lucrătoare, în baza recomandării medicului care a asistat urgenţa. Pentru persoanele care s-au adresat centrelor de permanenţă, concediile medicale pot fi eliberate de medicii care au acordat consultaţia. Certificatele constatatoare de deces se eliberează în această perioadă de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Iaşi, Ambulanţa Privată Dacomed Iaşi, Ambulanţa Privată For You Med Iaşi şi Ambulanţa Privată Med (Medical Emergency Division), prin apelarea numărului unic de urgenţă 112”, au transmis reprezentanţii DSP Iaşi. 

Comentarii