Spitalul de Recuperare cumpără sisteme robotizate pentru mâini şi mers

vineri, 16 iulie 2021, 01:50
1 MIN
 Spitalul de Recuperare cumpără sisteme robotizate pentru mâini şi mers

La Spitalul Clinic de Recuperare vor fi achiziţionate noi echipamente pentru pacienţii cu deficite motorii grave. Este vorba despre un sistem robotizat pentru susţinerea pacienţilor în mers şi pentru redobândirea echilibrului, un sistem robotizat pentru recuperarea membrului superior, dar şi un aparat exoschelet pentru membrele superioare. 

Achiziţia va fi realizată cu ajutorul Ministerului Sănătăţii, alături de Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Iaşi, cel târziu în luna octombrie a acestui an şi vor fi folosite pentru recuperarea pacienţilor din secţiile de Recuperare Medicală Neurologie şi Medicină Fizică şi Balneologie. Astfel, sistemul robotizat pentru susţinerea pacienţilor în mers şi pentru redobândirea echilibrului va putea fi folosit de pacienţi cu deficite cauzate de afecţiuni neurologice, dar şi de pacienţii care au rămas cu sechele neuromusculare după infectarea cu SARS-CoV-2.

Sistemul robotizat pentru recuperarea membrului superior va ajuta la recuperarea pacienţilor cu dizabilităţi cauzate de afectări neurologice, boli reumatismale, având funcţie de antrenament efectiv, dar şi de evaluare a funcţiilor motorii ale pacientului în timp real. "În aceeaşi măsură, aparatul exoschelet pentru membrele superioare va ajuta la tratarea pacienţilor cu patologii neuro-musculare ale membrului superior cu scopul compensării diverselor deficienţe neuro-musculare (sechele mio-osteo-articulare post traumatice şi post intervenţii chirurgicale, afecţiuni neurologice periferice, afecţiuni vasculare periferice) sau recuperare post accident vascular cerebral", au precizat reprezentanţii unităţii medicale.

Echipamentele vor veni în completarea celor achiziţionate în 2016 şi anume, robotul pentru redobândirea mersului şi robotul pentru recuperarea membrului superior, care ajută peste 1.000 de oameni anual să meargă din nou.

Comentarii