SPORT: A venit americanul! Politehnica Iaşi vrea în Liga Naţională

vineri, 22 martie 2024, 02:50
2 MIN
 SPORT: A venit americanul! Politehnica Iaşi vrea în Liga Naţională

Învinsă în primele două meciuri din play-off-ul ultimei ligi interne de baschet masculin cu scoruri umilitoare (50-114 la Bucureşti, cu Steaua şi 43-62 acasă, cu Agronomia Bucureşti), Politehnica Iaşi a jucat miercuri un nou meci pe teren propriu în faza a doua a campionatului. Echipa antrenată de Gabriel Clapon s-a confruntat cu Universitatea Craiova într-un meci în devans al etapei care va avea loc la finalul săptămânii. Beneficiind de aportul unui american de 2,01 metri, Jordan Swopshire, trecut prin Liga Naţională, care a fost legitimat în această săptămână graţie modificării perioadei de transferări, Poli s-a impus la scor, 118-66.

Ţinând cont de faptul că rezultatele din prima fază a campionatului cu echipele din aceeaşi grupă se iau în considerare, clasamentul arată astfel: 1. Steaua Bucureşti (8 victorii, 0 înfrângeri). 2. Agronomia Bucureşti (5 v, 3 î). 3. Politehnica Iaşi (4 v, 5 î). 4. CSS Gheorgheni (4 v, 4 î). 5. Universitatea Cluj-Napoca (5 v, 2 î). 6. Universitatea Craiova (4 v, 4 î). 6. 7. ASE Bucureşti (2 v, 6 î). 8. CSU Ploieşti (0 v, 8 î).

Primele patru clasate vor juca un turneu Final Four la capătul căruia două formaţii vor promova în Liga Naţională. În afară de Steaua, niciun club din Liga I cu excepţia Politehnicii nu pare încântat să promoveze. Cluj, Craiova şi Ploieşti au echipe în elită, Agronomia şi ASE nu beneficiază de bani de la oficialităţile locale, iar Gheorgheni nu are forţă pentru a susţine o formaţie în prima ligă.

Semifinală în turneul codaşelor

Echipa feminină de baschet Politehnica va juca sâmbătă, de la ora 13:00, la Oradea, cu formaţia locală CSU în turneul pentru locurile V-VIII din cadrul ultimului eşalon intern. Bihorencele sunt favorite, chiar dacă au ratat surprinzător calificarea în semifinale, după ce au pierdut în faţa bucureştencelor de la Sportul Studenţesc, pe care le depăşiseră în clasamentul sezonului regulat. Asta pentru că Poli s-a clasat pe ultimul loc în prima fază a competiţiei, cu o singură victorie, iar în primul tur din play-off a fost spulberată de CSM Alexandria, 41-107 în deplasare şi 54-106 acasă.

În actuala fază a campionatului se joacă în sistemul cel mai bun din trei meciuri. Duelul doi dintre Poli şi Oradea va avea loc pe 29 martie, la Iaşi, în timp ce a treia partidă, dacă va fi necesară, este programată pe 3 aprilie, în Bihor. 

Comentarii