SPORT – Un nou antrenor principal de handbal la Iaşi. Debutează duminică pe banca tehnică

joi, 14 martie 2024, 02:50
2 MIN
 SPORT – Un nou antrenor principal de handbal la Iaşi. Debutează duminică pe banca tehnică

Echipa de handbal feminin CSM Iaşi 2020 va reveni în competiţii după ce a disputat ultimul meci tocmai pe 11 februarie.

Duminică, în etapa a XII-a a ultimului eşalon intern, CSM 2020 va juca la Făgăraş, cu echipa locală CSM, care a pierdut în ultima rundă la penultima clasată. Partida va fi facilă pentru oaspete, la care va debuta antrenorul Daniel Gheorghe. Acesta i-a luat locul lui Marius Dănuleţ, plecat într-un moment în care formaţia municipalităţii locale era pe primul loc.

Gheorghe vine de la CSM Deva, una dintre rivalele la promovare ale Iaşului, după ce hunedorencele au intrat în criză financiară.

Înaintea etapei din această săptămână, clasamentul Seriei B a Diviziei A arată astfel: 1. CSM Galaţi 27 puncte; 2. Iaşi 24 p; 3. CSM Roman 18 p; 4. CSM Bacău 12 p; 5. Făgăraş 12 p; 6. HCF Piatra Neamţ 6 p; 7. Ştiinţa Bacău 0 p.

La finalul sezonului regulat, în cursa pentru promovare vor rămâne opt echipe din cele trei serii. Primele două vor promova direct, alte două vor da baraj cu grupări din Liga Naţională.

Pauză la băieţi

La handbal masculin, inutilul turneu intitulat Divizia A – Seria B – jocuri de clasament, la finele căruia nu retrogradează vreo echipă, e întrerupt de la începutul lunii.

După primele trei runde, Poli, care ratase clasarea pe unul din primele patru locuri ale Seriei B, implicit calificarea în play-off, e pe primul loc, cu trei victorii: două au fost obţinute pe teren propriu, iar una, la un meci programat în deplasare, ca urmare a retragerii HC Pietricica Piatra Neamţ din campionat.

Următoarea apariţie în campionat a formaţiei antrenate de Florin Spiridon va avea loc pe 23 martie, la Galaţi, în duelul cu ocupanta locului II, CSU, care are două victorii. Politehnica va mai juca apoi tocmai pe 13 aprilie, la Piteşti, cu cealaltă formaţie din grupă, argeşenii bifând doar succesul la masa verde în faţa nemţenilor.

Până la duelul de pe malurile Dunării, echipa antrenată de Florin Spiridon va juca pe 20 martie, acasă, cu Dinamo Bucureşti, în Cupa României. Partida va începe la ora 15:00. 

Comentarii