SPORT – Un nume mare vine la Iaşi. Politehnica se luptă acasă cu Steaua Bucureşti

miercuri, 03 aprilie 2024, 03:00
2 MIN
 SPORT – Un nume mare vine la Iaşi. Politehnica se luptă acasă cu Steaua Bucureşti

Ultimul eşalon intern de baschet masculin programează, cu patru etape înainte de final, duelul dintre Politehnica Iaşi şi Steaua Bucureşti. Meciul va avea loc duminică, în Sala Polivalentă din Iaşi.

Înaintea partidei, clasamentul play-off-ului Ligii I arată astfel:

1. Steaua (10 victorii, 0 înfrângeri); 2. Agronomia Bucureşti (6 v, 3 î); 3. Poli (5 v, 5 î); 4. CSS Gheorgheni (4 v, 6 î); 5. ASE Bucureşti (4 v, 6 î); 6. Universitatea Cluj-Napoca (5 v, 3 î); 6. Universitatea Craiova (4 v, 5 î); 8. CSU Ploieşti (0 v, 10 î).

Săptămâna trecută, Poli (antrenor – Gabriel Clapon) s-a impus lejer la Ploieşti, 84-57 contra echipei locale CSU, iar Steaua a învins la Cluj, cu 111-57. În tur, bucureştenii au “dezintegrat” Iaşul, de care a trecut cu 114-50.

Reamintim, doar Steaua şi Politehnica au ca obiectiv ferm promovarea. Cluj-Napoca, Craiova şi Ploieşti au alte formaţii în Liga Naţională, Agronomia şi ASE nu primesc bani de la municipalitate, ca Poli, iar Gheorgheni nu are forţa de a susţine o echipă în prima ligă. Numele celor două echipe care vor promova va fi decis în urma unui turneu final la care vor participa primele patru trupe din play-off.

În Liga Naţională de baschet masculin sunt prezente 18 din cele 30 de cluburi din România. Poli a prins prima grupă valorică deşi s-a clasat pe locul VI din zece echipe în Grupa B a Ligii I ca urmare a faptului că două formaţii din primele cinci nu aveau drept de promovare.

Un nou eşec usturător la fete

La baschet feminin, Politehnica a jucat luni, acasă, meciul doi al duelului cu echipa orădeană CSU din semifinalele grupei V-VIII a ultimului eşalon intern. În divizia amintită activează opt formaţii, acelaşi număr ca în primul eşalon. Echipa antrenată de Emilia Marian a suferit un nou eşec la o diferenţă uriaşă, 59-97.

Cum CSU câştigase şi în primul meci, la Oradea, cu 82-67, partida a treia nu va mai avea loc. Poli, care încheiase sezonul regulat pe ultimul loc, cu o singură victorie din 14 meciuri, va juca pentru locurile VII-VIII cu Bega Timişoara, primul şi, eventual, meciul trei urmând a avea loc în Banat.

Comentarii