Spuma karateului tradiţional din România vine la Iaşi. Sensei celebri vor fi prezenţi la Polivalentă

joi, 28 septembrie 2023, 01:50
2 MIN
 Spuma karateului tradiţional din România vine la Iaşi. Sensei celebri vor fi prezenţi la Polivalentă

Sala Polivalentă din Iaşi găzduieşte, de vineri până duminică, finala celei de-a XXXII-a ediţii a Campionatului Naţional de karate tradiţional, competiţie destinată tuturor categoriilor de vârstă: cadeţi, juniori, tineret, seniori. Drept urmare, la Iaşi vor fi prezenţi cei mai buni sportivi din România, organizatorii aşteptându-se la peste 200 de karateka de la 32 de cluburi. 

Totodată, la Polivalentă vor veni şi trei invitaţi speciali, nume grele ale karateului mondial. Este vorba de preşedintele Federaţiei de Karate Tradiţional din Italia, sensei Eligio Contarelli (8 dan), preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional, sensei Nicolae Mărăndici (7 dan) şi sensei Dănuţ Şmalbergher (6 dan) (FOTO), cel mai proeminent karateka român în anii de după Revoluţie, multiplu medaliat la Campionatele Europene şi Mondiale.

Faza finală a Campionatului Naţional din acest an va începe vineri seară cu un stagiu de pregătire şi va continua sâmbătă cu meciurile preliminarii, într-o reuniune care se va derula în intervalele orare 10-13 şi 15-19. Finalele vor avea loc duminică, între orele 10 şi 14.

Petronel Luca, preşedintele clubului Olympic Iaşi, care organizează competiţia, în parteneriat cu Federaţia Română de Karate Tradiţional, cu sprijinul Primăriei Iaşi şi a Consiliului Local Iaşi, s-a arătat optimist că turneul va fi de un nivel ridicat: „Sunt convins că acest campionat va fi unul de referinţă. Sunt optimist că nivelul sportiv va fi extrem de ridicat, sportivii români având şi acum, ca şi în anii trecuţi, un cuvânt greu de spus în karate-ul tradiţional din lume. Şi din punct de vedere organizatoric cred că vom fi la înălţime, noi luând măsurile necesare pentru ca totul să decurgă fără cusur, ca la marile competiţii internaţionale. Mulţumesc autorităţilor locale ieşene pentru sprijinul acordat, sprijin cu ajutorul căruia despre Iaşi se va vorbi iarăşi la superlativ în întreaga ţară”.

Intrarea va fi liberă pe tot parcursul campionatului de la Sala Polivalentă.

Comentarii