Start în cursa pentru ocuparea fotoliului de antrenor al Politehnicii

marți, 31 mai 2022, 01:50
2 MIN
 Start în cursa pentru ocuparea fotoliului de antrenor al Politehnicii

Spre sfârşitul acestei săptămâni va fi anunţat numele viitorului şef al băncii tehnice şi primele transferuri.

Sezonul fotbalistic intern 2021-2022 se apropie de final. La ora actuală mai sunt de rezolvat doar ecuaţiile promovărilor din campionatele judeţene şi din Liga III-a, echipele din primele două eşaloane ajungând la finiş.

Într-un asemenea cadru ar putea apărea şi dezgheţarea activităţii la Politehnica Iaşi. Deşi a încheiat stagiunea încă de pe 7 mai, Poli nu a mişcat nimic în ultimele trei săptămâni. Asta cu toate că nu mai are antrenor, după ce contractul lui Costel Enache nu a mai fost prelungit şi contează doar pe cinci seniori.

Acalmia a fost pusă pe seama faptului că au fost aşteptate clarificările situaţiilor existente la echipele implicate în ultimele baraje. De altfel, oficialii grupării din Copou au şi anunţat că spre sfârşitul acestei săptămâni va fi anunţat numele viitorului şef al băncii tehnice şi primele transferuri.

Pentru aceasta, în a doua parte a săptămânii se va trece de la faza de tatonare, pe care s-a mers în ultima perioadă, la cea de negocieri concrete cu antrenorii şi jucătorii vizaţi. Referitor la primul capitol, de pe lista schiţată iniţial par a se desprinde două nume ca principale ţinte, foştii internaţionali Adrian Mihalcea (46 ani) şi Emil Săndoi (57 ani).

Fost antrenor secund la naţionala României, primul a dus Unirea Slobozia în play-off-ul ligii secunde cu un buget mult inferior faţă de cel al Politehnicii. Mihalcea, care a jucat atacant la echipe precum Dinamo, Genoa sau Verona, a mai lucrat ca antrenor la Berceni, Călăraşi, UTA, Mioveni şi Dinamo.

Fost soper al Craiovei, Săndoi are o carieră de tehnician de peste două decenii, el lucrând, cu intermitenţe, la naţionala de tineret a României, FC şi CS Universitatea Craiova, Pandurii Târgu Jiu, FC Vaslui, Chiajna, FC Argeş.

Totul însă se poate schimba de la o zi la alta, nimic nefiind bătut în cuie.

Referitor la jucătorii care vor fi aduşi, e foarte posibil ca aceştia să fie aleşi după ce se va bate palma cu viitorul antrenor. Poli nu vrea să se grăbească, mai ales că, deocamdată, timpul nu presează. Cum viitorul sezon al Ligii a II-a va începe pe 6 august e foarte probabil ca reunirea echipei să aibă loc în a doua jumătate a lunii viitoare. Astfel, Poli are timp suficient pentru a se întări şi a ataca promovarea în Liga I, obiectivul ferm al campionatului următor.

Comentarii