Start în eşalonul doi de handbal feminin. Pârtie de promovare pentru CSM Iaşi 2020

sâmbătă, 09 septembrie 2023, 01:50
2 MIN
 Start în eşalonul doi de handbal feminin. Pârtie de promovare pentru CSM Iaşi 2020

După un sezon total ratat, în care a făcut o mulţime de gafe (prezentare de lot desprinsă din alte vremuri, relaţie practic nulă cu fanii, numiri ciudate de antrenori, „ascunderea” pentru o perioadă a antrenorului Ghiţă Irimescu etc.) şi a cheltuit un sac de bani pentru a obţine rezultate slabe (după eşecuri surprinzătoare în sezonul regulat, inclusiv cu echipe bazate pe junioare, calificarea la turneul final a fost obţinută in extremis, iar obiectivul ferm asumat de conducere, promovarea, a fost ratat, Iaşi neprinzând nici măcar meciurile de baraj), CSM Iaşi 2020 porneşte la un nou drum.

Cu un nou antrenor, Marius Dănuleţ, cel care a condus până luna trecută naţionala de junioare a României, cu o mulţime de transferuri, echipa din Iaşi este mare favorită la promovare. Asta mai ales că nivelul la care joacă, ultimul eşalon intern, este scăzut, în sezonul 2023-2024 înscriindu-se doar 21 de echipe, care au fost împărţite în trei serii.

CSM Iaşi 2020 face parte din Seria B, alături de Ştiinţa Bacău, CSM Bacău, CSM Roman, HCF Piatra Neamţ, CSM Făgăraş şi CSM Galaţi, multe dintre adversare fiind modeste.

În ceea ce priveşte transferurile, în condiţiile în care clubul municipalităţii ieşene nu a fost în stare nici să anunţe lotul înaintea startului sezonului, să nu mai vorbim de alte lucruri elementare, conform informaţiilor apărute în spaţiul public, la CSM 2020 au ajuns câteva jucătoare străine (Fatemeh Khalili Behfar – Iran, Juliana Borges Lima – Brazilia, Sladjana Prelevic – Muntenegru), dar şi foste internaţionale, de juniori (Elena Cristina Mitrache), tineret (Bianca Andreea Visic Lupaşcu) sau senioare (Szilvia Szabo),

În Divizia A mai sunt încă două serii, în lupta pentru promovare, după sezonul regulat, urmând a fi implicate opt grupări: primele două din fiecare serie plus două formaţii de pe locul III. În primul tur al turneului final pentru Liga Naţională, primele două clasate din Seria A vor juca cu cele mai bune cluburi de pe poziţiile a III-a, iar fruntaşele seriilor B şi C vor juca în cruciş (locurile I cu locurile II), câştigătoarele urmând a se califica în semifinale.

Apoi, învingătoarele din penultima fază a competiţiei vor promova direct, iar echipele învinse vor juca partide de baraj cu echipele care se vor situa pe locurile XI şi XII în eşalonul de elită.

În prima etapă a sezonului, CSM Iaşi, va juca duminică, de la ora 11:00, la Bacău, cu Ştiinţa, formaţie care în sezonul trecut nu a obţinut vreun punct! 

Comentarii