Stimulente financiare pentru personalul medical detaşat la spitalul mobil

sâmbătă, 12 septembrie 2020, 01:52
2 MIN
 Stimulente financiare pentru personalul medical detaşat la spitalul mobil

Consilierii judeţeni reuniţi ieri într-o şedinţă online au decis atribuirea a două utilitare, un microbuz şi o ambulanţă, în folosinţa Spitalului de Boli Infecţioase, pentru complexul mobil devenit secţie externă.

În aceeaşi şedinţă, consilierii au aprobat acordarea unor stimulente financiare lunare, în limita a două salarii minime brute pe ţară, personalului de specialitate din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase. Este vorba despre cei care îşi vor desfăşura activitatea într-o primă fază la spitalul de campanie amplasat în incinta TransAgropolis. Managerul spitalului, Carmen Dorobăţ, afirma la începutul săptămânii că, după îndeplinirea formalităţilor de acreditare, activitatea spitalului mobil va începe cu un număr de 60 de pacienţi. Efortul financiar pentru aceste stimulente se ridică la suma totală de 816 mii lei şi provine din veniturile proprii ale spitalului. Între timp, „pe 10 septembrie, cei de la Spitalul de Boli Infecţioase au depus dosarul complet de avizare”, a afirmat Alina Popa, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Euronest. Un alt proiect adoptat în şedinţa de ieri s-a referit la drumuri. Au fost alocate 10 milioane de lei pentru modernizarea DJ 282 Româneşti – Podu Iloaiei – Popeşti – Mădârjac şi 5 milioane de lei pentru modernizarea DJ 249D Moreni – Prisăcani – Măcăreşti – Grozeşti.

Şedinţa a fost urmată de acuze între opoziţia liberală şi conducerea CJ (PSD), prima tabără susţinând că nu i-a fost permis accesul la şedinţă şi că proiectele au fost afişate după începerea ei, iar cea de a doua, că aleşii PNL „au chiulit”.

Comentarii