Strângeţi rândurile la Politehnica Iaşi

vineri, 08 martie 2019, 02:43
3 MIN
 Strângeţi rândurile la Politehnica Iaşi

Echipa poate câştiga play-out-ul doar dacă toată lumea va trage în aceeaşi direcţie

 

olitehnica Iaşi trece printr-unul dintre cele mai dificile momente din istorie. Clubul ieşean a ratat ţinta stabilită în vară, calificarea în play-off, şi se află într-o situaţie financiară critică. S-a ajuns aici, ca urmare a multor erori, unele grave, comise pe parcursul sezonului, erori semnalate  în mod repetat, dar puţin luate în seamă de capii clubului. Astfel, s-a ajuns în actualul impas major.

În paralel, căderea din clasament, jocul foarte slab şi gafele şefilor au dus la degradarea serioasă a imaginii acestora, cota lor de popularitate doborând minim după minim.

Din nefericire, lucrurile au luat o turnură nefirească. Destule persoane s-au bucurat că Iaşul nu a ajuns în play-off, sperând astfel ca actualii capi să fie înlocuiţi şi, cum acest lucru nu s-a întâmplat, există voci care susţin că ar fi bine ca declinul să continue!

A dori răul Politehnicii pentru a scăpa de conducători, indiferent de numele lor şi de modul în care conduc, este o optică extrem de periculoasă. Pe care am mai combătut-o în cei 25 de ani de când scriu despre fotbalul ieşean, în care n-au activat îngeri.

Aşa cum s-a întâmplat şi în trecut cu alţi şefi,  am taxat des erorile preşedintelui Ambrosie şi antrenorului Stoican, cei care au frâiele de luni bune. Din păcate pentru ei şi pentru club, criticile argumentate au fost percepute, în marea lor majoritate, ca fiind atacuri. Influenţabili, lipsiţi de experienţă, neştiind să comunice, Ambrosie şi Stoican au continuat să greşească des. Şi nu numai pe plan profesional.

Asta nu-mi schimbă ideea exprimată imediat după finalul sezonului regulat, când am spus că Stoican trebuie sprijinit total în play-out, pentru binele Politehnicii şi stoparea căderii ei. Principalul argument e legat de faptul că echipa actuală este dependentă în proporţie ridicată doar de antrenor, care a avut mână liberă în club. A alcătuit lotul, şi-a încurajat şi protejat jucătorii, le-a obţinut condiţii excelente. Acum, trebuie să-i trezească şi să-i facă să întoarcă tehnicianului “serviciile” primite. Să se bată măcar pentru orgoliul şi banii lor şi pentru binefăcătorul lor, Stoican, dacă nu pentru un club de la care mulţi vor pleca.

Ţinând cont de calitatea adversarilor, faza a doua a campionatului ar trebui să fie floare la ureche. Căderea din 2019, când Poli are o medie de nici două şuturi cadrate de meci şi 0,4 goluri marcate pe partidă, nu trebuie însă neglijată, riscul intrării în hora retrogradării existând.  Pentru ca Politehnica să nu rişte prăbuşirea totală, acum, la greu, e nevoie ca toată lumea să tragă în aceeaşi direcţie! Şi conducătorii şi puţinii jucătorii care vor rămâne şi cei care sunt cu gândul la alte echipe şi angajaţii ori fanii, indiferent de simpatii sau antipatii personale. Nu trebuie să vrei răul echipei la care joci sau la care ţii doar pentru că ţi-s antipatici şefii!  

Că e nevoie de o analiză obiectivă, dură, fără sentimentalisme, a celor ce s-a întâmplat la club, pentru ca acesta să capete accente profesioniste în viitor, e o altă poveste. Dar urgenţele sunt altele . De pildă, disputa cu FC Voluntari, de duminică. În care e nevoie de unitate pe toate planurile, pentru a nu avea o nouă surpriză neplăcută, cum a fost cea din sezonul regulat. La ora actuală, singurul care poate asigura această unitate este  antrenorul Flavius Stoican. Sprijiniţi-l!

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii