Streetwear – stil urban de zi cu zi

miercuri, 07 iunie 2023, 13:49
3 MIN
 Streetwear – stil urban de zi cu zi

Moda a cunoscut dintotdeauna tendințe diferite de-a lungul timpului, însă stilurile au devenit de sine stătătoare, iar unele dintre acestea au cunoscut, mai ales în ultima vreme, o renaștere. Unul dintre acestea este stilul streetwear, un stil care cuprinde stilul culturii urbane, precum skateboarding, hip-hop sau chiar haute couture. Despre caracteristicile acestui stil și modul în care îți poți alege piesele vestimentare potrivite vei afla mai multe din acest articol.

Ce reprezintă stilul streetwear?

Încă de la începuturile sale, din anii 80, stilul streetwear a fascinat tinerii atrăgându-le atenția prin diversitate. De atunci, acest stil a avut timp să treacă prin mai multe faze, ajungând astăzi să se standardizeze oarecum. Rapperii poartă astăzi sneakers skate sau mărcile haute couture, iar surferii poartă tricouri hip-hop – cel mai important rămâne, însă perechea de sneakers pe care o poartă aceștia. Cultura sneakerșilor este incontestabilă în această mișcare, alături de cea a blugilor. 

Printre piesele vestimentare care reprezintă un must-have în garderoba celor care preferă acest stil se numără tricourile și hanoracele, de preferat cele supradimensionate, blugii cu croi drept, pantalonii cargo sau cei de jogging, sneakerșii, dar și diverse accesorii cum ar fi șepcile, pălăriile și bandanele. Oferta Cropp este una reprezentativă stilului streetwear și extrem de variată, astfel că poți găsi articole vestimentare și accesorii pe care să le combini într-un mod personalizat. 

Ținute streetwear cu topuri supradimensionate 

Topurile supradimensionate sunt printre principalele atracții ale stilului streetwear. Preferate sunt tricourile oversized care, chiar dacă erau considerate de mulți îmbrăcăminte sportivă, au ajuns să seducă inimile celor pasionați de skateboard și nu numai. De preferat tricouri cu logouri mari de branduri imprimate în partea din față a tricoului sau logouri mai discrete imprimate în partea superioară sau în zona mânecilor. 

Alături de tricouri, preferate sunt și hanoracele – slip on sau cu fermoar, în varianta oversized, cu imprimeuri diverse sau modele grafice, hanoracele oferă acel aspect relaxat și confortabil care caracterizează acest stil. Hanoracele cu glugă reprezintă, fără doar și poate, baza stilului streetwear, putând fi purtate într-un stil casual, lejer. 

În sezonul de iarnă, locul hanoracelor este luat de gecile bomber, clasicele stilului streetwear. Poți opta pentru modele simple sau pentru modele cu detalii și imprimeuri interesante. Și gecile aviator pot fi alese cu succes pentru un aspect retro-cool legate de stilul streetwear. 

Blugii potriviți pentru ținute streetwear 

Dacă ai ales deja topul pe care dorești să îl porți pentru a reprezenta cu succes stilul streetwear, alege perechea de blugi care îl completează cel mai bine. Blugii reprezintă acea piesă vestimentară-cheie dintr-o astfel de ținută, preferate fiind modelele cu tăieturi reduse și cu croiuri confortabile. Poți opta pentru blugii slim fit în nuanțe de albastru închis sau negru, pentru blugii straight fit pe care îi poți combina cu diverse topuri dintre cele enumerate mai sus pentru un look streetwear autentic, dar și cu blugii ripped, dacă dorești să oferi un aer tineresc sau distractiv ținutelor tale de stradă. Pentru un look mai rebel, combină modele de blugi cu rupturi sau decolorări cu un hanorac cu glugă, în varianta supradimensionată. 

Blugii jogger, cei care reprezintă combinația între pantaloni de trening și blugi, reprezintă o altă variantă de aspect sportiv și confortabil specifice acestui stil, iar blugii cargo, purtați cu o cămașă colorată și un tricou unicolor creează un look masculin relaxat. 

Comentarii