Student la Medicină specializat pe vândut droguri în zone de lux. Şi-a tot extins piaţa până a vândut şi unor poliţişti

sâmbătă, 11 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 Student la Medicină specializat pe vândut droguri în zone de lux. Şi-a tot extins piaţa până a vândut şi unor poliţişti

Un student al Universităţii de Medicină şi Farmacie şi-a ales ca specializare vânzarea de droguri într-un complex rezidenţial de lux din Copou. Cazat în Exclusive Residence, el a început prin cumpărarea de cannabis pentru consum propriu, după care a început să şi vândă. A greşit în momentul în care a vândut şi unor necunoscuţi. Doi dintre ei erau investigatori sub acoperire.

Faptele de care a fost acuzat Iulian Alexander Loghin s-au petrecut în urmă cu aproape trei ani. Student la UMF, urmând cursurile în limba engleză, obişnuia să-şi cumpere la fiecare 2-3 zile câte 2-10 grame de cannabis de la un furnizor din Tătăraşi. Ulterior însă, a început să şi vândă cannabis prietenilor, dar şi studenţilor, în special arabi, din cadrul UMF.

Studentul îşi organizase un cerc fidel de clienţi, pe care şi-i menţinea furnizând numai cannabis de bună calitate. De regulă, vindea câte 2-3 grame, la 70-75 de lei/gram, dar au fost şi situaţii în care cantitatea vândută ajungea la 25 de grame. În astfel de situaţii, aplica reduceri. După doar câteva luni însă, de „afacere” au aflat şi procurorii DIICOT. Doi investigatori sub acoperire au cumpărat de la Loghin, în mai şi iunie 2020 un total de 11,93 grame, la un preţ total de 1.000 de lei. Cele două achiziţii au reprezentat de altfel baza dosarului penal care a fost întocmit pe numele studentului.

Tânărul de 26 de ani a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de risc, faptă pedepsită cu închisoarea pe un termen cuprins între doi şi şapte ani. magistraţii Tribunalului l-au tratat cu îngăduinţă, considerându-l un simplu intermediar între furnizorul său şi cunoscuţi.

„Activitatea infracţională a inculpatului s-a grefat pe fondul consumului de cannabis de către acesta, care iniţial a început să achiziţioneze în scopul consumului propriu, ulterior apreciind că îi poate ajuta pe colegii şi prietenii săi, în sensul de a le facilita acestora accesul la achiziţionarea acestei substanţe, devenind astfel intermediar între furnizorul său şi prietenii şi colegii lui. Reţine instanţa că inculpatul a avut o atitudine de recunoaştere şi regret atât în cursul urmăririi penale, cât şi în cursul judecăţii, recunoscând în totalitate faptele astfel cum acestea au fost descrise în rechizitoriu”, au consemnat judecătorii.

Lipsa antecedentelor penale, ca şi faptul că Loghin era cunoscut ca fiind „o persoană inteligentă, ambiţioasă, implicată şi conştiincioasă”, au contribuit de asemenea la o pedeapsă minimă. El a fost condamnat la 2 ani de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Pronunţată joi, sentinţa poate fi atacată cu apel.

Comentarii