Studentă salvată din ghearele morții. Ajutați-o să-și achite datoria pentru noua viață!

sâmbătă, 28 iulie 2018, 02:00
3 MIN
„Acum două seri am primit plămânii care mi-au salvat viaţa, şi doar pentru că am avut şansa să mă aflu în Germania, unde doctorii nu îţi spun că te-ai născut în ţara greşită“, a scris studenta ieşeană de la Litere pe pagina sa de socializare, după operaţia salvatoare. Din păcate, familia ei va trebui să achite în final costurile operaţiei, de sute de mii de euro, medicii germani operând-o înainte de plată pentru că Alexandra risca să moară din clipă în clipă, şi pentru că a apărut ca prin miracol chiar acum un donator compatibil. „E o studentă extraordinar de bună, de 10. Făcea nişte eforturi pe care alţi studenţi nu le fac, sănătoşi fiind, şi cred că este un model“, spune conf.dr. Laura Carmen Cuţitaru despre studenta sa. Familia şi cunoscuţii fac apel în continuare la bunăvoinţa oamenilor, având în continuare nevoie de donaţii.

Alexandra Istrati, studenta de 20 de ani din Iaşi care se afla în stare gravă într-un spital din Germania şi necesita un transplant de plămâni pentru a supravieţui a fost operată zilele acestea, pe fondul unei agravări a bolii ce putea să-i fie fatală. Tânăra a fost diagnosticată cu mucoviscidoză, o maladie cunoscută şi sub denumirea de fibroză chistică, iar starea sa a început să se deterioreze în timp ce era plecată cu o bursă de studiu Erasmus.

„Pe 13 m-am născut. Pe 26 am renăscut. Acum două seri am primit plămânii care mi-au salvat viaţa, şi doar pentru că am avut şansa să mă aflu în Germania, unde doctorii se uită în fişa medicală, nu în buzunar, unde nu îţi spun că te-ai născut în ţara greşită, sau că tu ştii să te tratezi mai bine singură“, a postat Alexandra, ieri, pe pagina sa de Facebook.

„E o studentă de 10“

Alexandra este studentă în anul al II-lea, la Facultatea de Litere, domeniul Limbi Mo­derne Aplicate, specializarea Engleză-Ger­mană, fiind una dintre cele mai silitoare tinere, după cum spun dascălii ei.

„Ale­xandra mi-a fost studentă anul acesta, în semestrul I. M-a frapat că, indiferent de situaţie, era prezentă la facultate, chiar dacă trebuia să vină cu aparatul de oxigen după ea. Putea să invoce fel de fel de motive, dar nu a făcut-o niciodată. E o studentă extraordinar de bună, de 10. Făcea nişte eforturi pe care alţi studenţi nu le fac, sănătoşi fiind, şi cred că este un model. Pe reţelele de socializare am găsit şi alţi oameni care o cunoşteau bine pe Alexandra, printre care şi pe diriginta ei, care mi-a confirmat ce copil bun este. Am descoperit că toţi cei care o ştim împărtăşim aceeaşi părere despre ea“, a spus conf.univ.dr. Laura Carmen Cuţitaru, cadru didactic la Facultatea de Litere a Universităţii „Al.I. Cuza“ din Iaşi.

Alexandra a plecat anul acesta în Ger­mania, cu o bursă Erasmus de studiu, dar, în aprilie, boala de plămâni de care suferă s-a agravat, ajungând la terapie intensivă, la Clinica de Pulmonologie, alergologie, medicină respiratorie şi de mediu din cadrul Spitalului Universitar din Saarland, cu sediul în Homburg. Aceasta a fost intubată de urgenţă, din cauza deficienţelor respiratorii, şi a fost conectată la aparate, fiindu-i înlocuită artificial funcţia plămânilor .

Cum puteţi dona

Fata avea nevoie urgentă de un transplant de plămâni, care putea fi realizat doar în clinica în care se afla, pentru că starea sa nu-i permitea să fie internată în altă parte. În cele din urmă, medicii Alexandrei au considerat că starea sa este prea gravă pentru a mai aştepta, aşa că, imediat ce a apărut un donator, fata a fost operată chiar dacă fami­lia nu avea încă suma necesară, una imensă în raport cu posibilităţile, de 582.000 de euro.

„Ultimele ore au fost pline de emoţie şi speranţă. A apărut un organ compatibil, iar medicii din clinică au decis să facă operaţia. Au spus că prioritară este sănătatea Alexandrei, şi după, decontarea“, scria Marilena Istrati, mama Ale­xan­drei, pe pagina personală de Facebook.

Chiar dacă Alexandra a fost operată şi pare să se simtă bine, aceasta are încă nevoie de ajutorul celor din jur pentru a achita tratamentul. Cei care vor să doneze pentru a o ajuta o pot face folosind conturile pe numele Marilena Istrati:

RO67INGB 0000999907554065, pentru donaţii în lei;

RO56INGB0000999908170504, pentru donaţii în euro.

Comentarii