Studenţi ieşeni de la TUIASI la cel mai mare festival european de antreprenoriat

joi, 17 iunie 2021, 01:50
2 MIN
 Studenţi ieşeni de la TUIASI la cel mai mare festival european de antreprenoriat

O echipă de studenţi de la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi vor reprezenta România la cel mai mare festival european de antreprenoriat după ce au câştigat o competiţie naţională. Astfel, echipa NGFTech a câştigat premiul Innovation Award în Finala Naţională a programului internaţional de antreprenoriat Junior Achievement (JA) Compania Anului 2021, urmând ca, alături de alte două echipe, să reprezinte ţara noastră în competiţia European Enterprise Challenge, care se desfăşoară în cadrul celui mai mare festival european de antreprenoriat – Gen-E.

Studenţii ieşeni sunt în mare parte de la Politehnica ieşeană, din componenţa echipei făcând parte şi o studentă de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza". Mai exact, aceasta este formată din Ştefana Aungurencei, Monica Isciuc şi Ionel Aungurencei de la Facultatea de Design Industrial şi Managementul Afacerilor, Constantin Tanasă de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Alexandru Aprofirei de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi Beatrice Irimia, studentă la Facultatea de Economia şi Administrarea Afacerilor, UAIC.

Echipa a fost coordonată de conf. univ. dr. ing. Cristiana Istrate, de la Departamentul de Inginerie şi Management, Facultatea de Design Industrial şi Managementul Afacerilor de la TUIASI, care este şi preşedinte al Societăţii Antreprenoriale Studenţeşti.

"Participarea studenţilor universităţii noastre la competiţiile lansate de către Junior Achievement reprezintă o alternativă pentru formarea competenţelor complementare ale absolvenţilor. În ultimii ani, echipele selectate în finală au obţinut rezultate remarcabile, iar premiul de anul acesta, INNOVATION AWARD, validează faptul că pe parcursul dezvoltării ideilor este încurajat atât procesul de constituire a echipelor interdisciplinare, cât şi cel de valorizare a competenţelor tehnice asimilate în anii de studii, din perspectivă antreprenorială. Urez succes echipei şi în competiţia europeană", a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

Festivalul European de Antreprenoriat – Gen-E se va desfăşura on line, în perioada 29 iunie – 15 iulie, fiind găzduit de Lituania. 

Comentarii