Supărările politice care te bagă-n boale: iacătă un caz concret!

miercuri, 30 martie 2022, 01:50
3 MIN
 Supărările politice care te bagă-n boale: iacătă un caz concret!

Veşti nu tocmai bune din zona de război politic de pe Bahlui, stimaţi telespectatori, veşti care arată, precum spune şi vorba din bătrâni, că o belea mare nu vine niciodată singură, sau că acestea se trag una pe alta. 

Printre exponenţii politichiei din târg umblă vorba că, în ultimele zile, cel mai recent mazilit din funcţie lider politiclocal, amic de-al lui Peni Hill şi mână dreaptă dar moartă a acestuia în administraţiunea locală, ar fi ajuns de două ori la spital, noaptea, în ultimele zile. Nu, nu ar fi fost cică nimic grav, doar sperieturi, se aude.

Oare să i se tragă şi lui, la fel ca fostului şef pe care l-a tot lăudat după ce a pierdut definitiv procesul cu umbra lui Petrov, tot din cauza supărărilor? Căci unii zic că, în curând, va rămâne şomer vicele trădător de la userişti, şi numasi bine i s-ar potrivit acestuia funcţia mazilitului, acuma că nu mai are spate politic. Deh, politicale… haideţi mai bine să-i urăm omului sănătate, până s-o vindeca şi politichia noastră de Bahlui!

O poveste veche cu un personagiu ieşean mai nou în peisaj

Dacă tot veni vorba de mariner, haideţi să vă mai povestim una haioasă despre un fost om de-al acestuia, tot de la Iaşi: fostul său conţilier pe probleme strategice Julien Chifou, băiatul acela cu ochi albaştri, ştiţi voi, aflat acuma în solda gheneralului premier… Pentru cine nu ştie, în tinereţea lui revoluţionară, după ce a fost reşapat din presă, musiu Julien a fost încartiruit o vreme ca purtător de cuvânt la vila de sănătate din Iaşi, post din care se câştiga chiar binişor fără nicio bătaie de cap.

Când s-a schimbat modificarea şi a venit dreapta la putere, prin 97, musiu Julien şi-a încheiat activitatea aici, pentru a urma o chemare în înaltele sfere, vorba viitorului şef de acolo. Şef care povesteşte acum cum şi-au încrucişat ei doi cărările, când unul intra şi altul ieşean: «Cineva m-a atenţionat că el este „fostul”, iar naivul de mine m-am îndreptat să-l salut şi să discutăm pe tema funcţiei şi a „problemelor”. Am mers cu mâna întinsă spre el, m-am prezentat şi…. nu mi-a întins mâna, spunând: „Eu nu stau de vorbă cu personajele cărţilor mele!”» Ohohoo, vedeţi aşadar, dragilor, că avea încă de atunci în vene vocaţia de om de stat?

PS: „Dacă aş vrea, în două zile aş putea avea trupe nu numai la Kiev, ci şi la Riga, Vilnius, Tallinn, Varşovia şi Bucureşti”. Asta îi spunea Putin lui Poroşenko, fostul preşedinte pro-UE al Ucrainei, în 2014. Oare cine-l informa pe băiatul ăsta despre cum stă armata rusă?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii