Talmeş-balmeş cu promovarea! Poli poate ajunge în elită de pe locul 9!

joi, 01 septembrie 2022, 01:50
3 MIN
 Talmeş-balmeş cu promovarea! Poli poate ajunge în elită de pe locul 9!

Regulamentele anapoda gândite de Federaţia Română de Fotbal generează, din nou, situaţii ciudate în fotbalul românesc. Astfel, cum în acest an cinci echipe din eşalonul doi nu au drept de promovare, Steaua, Şelimbăr, Slatina, Baia Mare şi Dumbrăviţa, se poate ajunge ca în Liga I să se urce şi de pe locul IX! 

Reamintim, din Liga a II-a promovează două echipe direct, iar alte două ca urmare a unor meciuri de baraj cu ocupantele locurilor XIII şi XIV din primul eşalon. Dacă în elită se cunosc însă clar locurile ocupate de fiecare echipă la final, în Liga a II-a se ştiu doar poziţiile primelor şase echipe, play-out-ul derulându-se în două grupe diferite.

Deşi despre anomalia amintită se vorbea de la startul sezonului, abia după runda a IV-a s-a pus problema în mod public.

Iar cel care a făcut-o nu este vreun oficial din eşalonul doi, ci un antrenor, al Politehnicii Iaşi, Claudiu Niculescu: “Dacă echipele care nu au drept de promovare se califică în play-off, cine va fi a doua promovată şi cine va juca barajul? În play-off poţi să nu te mai prezinţi dacă te baţi cu patru dintre echipele care nu au drept de promovare, eşti promovat. Apoi, să le interzici celor care prind play-off-ul să joace în prima grupă valorică ar putea genera retrogradarea acestora, din play-out! E o competiţie denaturată!”

Tehnicianul s-a referit, într-o conferinţă de presă, derulată ieri, şi la meciul de mâine, cu Steaua, care va începe la ora 16:30:

“Meci foarte dificil, în compania unei echipe cu rezultate bune în Liga a II-a, cu jucători şi antrenor bun. E una din cele mai puternice echipe, chiar dacă nu are drept de promovare. Nu e bine că au pierdut ultimul meci acasă, cu Ciucul, vor fi foarte motivaţi. Atmosfera e foarte bună, sperăm să ne întoarcem cu trei puncte, avem capacitatea de a câştiga. Pentru asta, jucătorii nu trebuie să se relaxeze, trebuie să înţeleagă că nu am realizat nimic până acum. Va fi un meci de <care pe care>, ce poate fi decis de o execuţie”.

Niculescu a recunoscut că cele 55 de ore avute în plus la dispoziţie faţă de Steaua, care a jucat luni seara, faţă de Poli, care s-a confruntat cu echipa din Chiajna sâmbătă dimineaţă, pot genera echipei sale un avantaj la nivelul prospeţimii fizice. Antrenorul, care are un consistent trecut dinamovist, nu se teme de primirea fanilor stelişti: “Nu voi băga în seamă, mă voi concentra la echipa mea”.

La conferinţa de ieri a fost prezent şi Torino Hunte. Venit din fotbalul olandez, în care a jucat în modulul “4-3-3”, fotbalistul a recunoscut că nu agrează să facă faza defensivă, lucru care îi e cerut de antrenorul actual, în sistemul “4-2-3-1”.

“În Olanda e mai mult tiki-taka, în România e mai multă luptă pentru minge. Mă adaptez însă, antrenorii mă ajută” a mai spus Hunte.

În altă ordine de idei, achiziţionarea mijlocaşului argentinian Nicolas Del Priore (26 ani), despre a cărui sosire în Copou v-am informat în exclusivitate ieri, pe ziaruldeiasi.ro, ar putea fi oficializată mâine.

Fotbalistul format de Independiente Buenos Aires, care a fost legitimat ultima dată la Maipu, în liga a doua argentiniană, va efectua astăzi vizita medicală şi va trata ultimele detalii ale contractului. Del Priore, care are ritm, el jucând în meciuri oficiale în ţara natală şi luna trecută, va fi împrumutat de Poli, ieşenii urmând a avea prima opţiune la cumpărarea fotbalistului vara viitoare. 

Comentarii