De Business

Punem punctul pe știi

Te gândești să fii șofer Bolt? Iată cât poți câștiga

luni, 04 iulie 2022, 10:29
2 MIN
 Te gândești să fii șofer Bolt? Iată cât poți câștiga

De aproximativ 8 ani, românii apelează la firmele de ride sharing pentru a se deplasa sau a-și comanda mâncare. Fie ca merg la serviciu, ies în oraș sau merg la cumpărături, tot mai mulți români apelează la aplicațiile de ride-sharing

În 2016 în București a apărut Bolt, o aplicație estoniană care oferea servicii de transport în sistem ride- sharing, la fel ca principalul competitor, Uber.

Ulterior, firma s-a extins și în alte orașe, ajungând să fie prezentă în 15 orașe din România.

Odată cu extinderea în alte orașe din țară, firma a început să ofere și servicii de livrare de mâncare de la diverse restaurante, închirieri auto și închirieri de trotinete electrice, potrivit startupcafe.ro

Dat fiind faptul că programul șoferilor de la Bolt este unul flexibil, multe persoane s-au întrebat cât câștigă aceștia și care sunt criteriile de angajare.

La fel ca în cazul salariilor șoferilor de la Uber, salariul este condiționat de zonă, de numărul de zile lucrate, de ore și de numărul de kilometrii.

De asemenea, orașul în care oamenii își desfășoară activitatea influențează foarte mult venitul.

Un șofer Bolt din București este mult mai bine plătit, față de un șofer din alt oraș.

Începând din 10 ianuarie 2022, din prețul unei curse, Bolt  percepe un comision de 25%.

Cu diferența de bani rămasa, șoferii trebuie să plătească combustibilul, uzura mașinii, taxele și impozitele pentru firmă, iar restul le revine lor.

Conform unei analize desfășurate de Bolt, șoferii care aleg să-și desfășoare activitarea, 8 ore/zi, 5 zile/săptămână ajung la un salariu mediu lunar de aproximativ 5.000-6.000 de RON.

Sursa: stirileprotv

Comentarii