Tentativă de omor, la coadă, în toiul nopţii

vineri, 16 noiembrie 2018, 02:50
2 MIN
 Tentativă de omor, la coadă, în toiul nopţii

Doi clienţi s-au luat la ceartă din cauza locului de la coadă, disputa fiind tranşată cu o înjunghiere gravă în piept.

Doi tineri au fost reţinuţi de către poliţişti după ce au pus mâna pe cuţit şi au încercat să ucidă o altă persoană. Unul dintre ei este un infractor notoriu în Iaşi, care a fost eliberat de curând din închisoare pentru tentativă de omor, având numeroase infracţiuni la dosar. Duminică noaptea spre luni, individul, pe nume Iulian Petronel Costea, a încercat să omoare un trecător lângă care stătea la rând, la un magazin non-stop din cartierul Dacia. Cei doi s-au luat la bătaie în urma unei dispute privind locul la coadă, apoi, Costea a scos un cuţit şi l-a înjunghiat pe celălalt tânăr în piept, apoi, în umăr.

Cei doi nu s-au înţeles care să cumpere primul produse, şi iniţial s-au luat de gât. După înjunghiere, poliţiştii au ajuns imediat la faţa locului, l-au ridicat pe Costea pentru cercetări şi l-au reţinut pentru 24 de ore. De asemenea, victima a fost transportată la spital, unde a fost operată. În privinţa lui Costea, acesta este cercetat pentru infrac­ţiunea de tentativă de omor, şi va ajuge cel mai probabil din nou după gratii. Acesta este protagonistul multor infracţiuni: în anul 2003, a băut alcool, apoi a ieşit din casă cu o sabie şi a distrus uşa unui apartament, a fugit după mai mulţi copii, apoi a lovit cu sabia mai multe maşini.

Acelaşi Costea, în anul 2015, a mers la un bar din Canta şi a încercat să-i taie capul unui amic, tot cu o sabie. Acesta din urmă a parat lovitura cu braţul, însă s-a ales cu o tăietură care a necesitat trei luni de vindecare. Aceasta nu a fost singura agresiune gravă din judeţ. O tentativă de omor a avut loc tot duminică noaptea spre luni, în Cozmeşti, din zona Răducăneni. Fraţii Măriuţa Florin şi Grigore s-au luat la ceartă pe fondul consumului de alcool, iar Grigore a luat un cuţit şi i l-a înfipt în gât fratelui său. Agresorul a fost arestat pentru tentativă de omor, iar fratele său se află în continuare pe patul de spital. 

Comentarii