Terapie prin escaladă la o sală de cățărat din Bucium

vineri, 25 noiembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Terapie prin escaladă la o sală de cățărat din Bucium

Centrul Climb Again Iaşi pune la dispoziție 30 de locuri noi în programul gratuit de terapie şi incluziune prin escaladă pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi neuromotorii şi locomotorii, „Peste Limite”. Pentru a-i familiariza pe copii, tineri, părinţi şi tutori cu programul, centrul organizează un eveniment de tip „Ziua porţilor deschise”, marţi, 6 decembrie 2022, în intervalul orar 16:30-19:00, la Climb Again Iaşi (Str. Fundac Plopii fără soţ nr. 18 – 22, în curte la Agroindustriala Bucium Iaşi).

Climb Again Iaşi oferă servicii gratuite de terapie prin escaladă pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi neuromotorii şi locomotorii. Aceştia vin săptămânal la Climb Again Iaşi la o şedinţă de o oră de terapie prin escaladă. O şedinţă include încălzire, jocuri interactive şi escaladă, într-un cadru distractiv şi sigur pentru copii, sub supervizarea monitorilor şi voluntarilor.

Programul de terapie contribuie la dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă şi la dezvoltarea motricităţii fine şi grosiere. Beneficiile terapiei prin escaladă sunt: creşterea încrederii în sine, depăşirea unor limite fizice sau psihice, o mai bună cunoaştere de sine, dezvoltarea motricităţii fine şi grosiere, a psihomotricităţii, a atenţiei şi a puterii de concentrare, a unor noţiuni disciplinare de bază şi a capacităţii de a elabora strategii şi de a găsi soluţii.

În momentul de faţă sunt 21 de copii înscrişi în program, majoritatea cu tulburare de spectru autist.

Formularul de înscriere la evenimentul de pe 6 decembrie il gasiti.  

Comentarii