TOPURI: Care sunt cele mai frecvent și cele mai rar avariate mașini din Europa

marți, 24 august 2021, 10:16
2 MIN
 TOPURI: Care sunt cele mai frecvent și cele mai rar avariate mașini din Europa

Un studiu realizat de platforma carVertical prin analizarea unui număr de un milion de rapoarte ale istoricului mașinilor a scos la iveală topul celor mai frecvent avariate vehicule din Europa.

Tabelul de mai jos prezintă cele cinci mărci de mașini din Europa care au fost cele mai susceptibile de a fi avariate conform rapoartelor carVertical. Rețineți modelele cele mai frecvent avariate; toate mașinile au caracteristici diferite și sunt populare printre diferite tipuri de șoferi.

După cum reiese din cercetări, Lexus ocupă primul loc. Această marcă de mașini este fiabilă și produce autoturisme puternice ceea ce poate duce uneori la momente în care șoferii își supraestimează abilitățile de conducere și asta se poate încheia prost. Subaru ocupă locul doi, demonstrând că nici sistemele cu tracțiune integrală nu te pot proteja întotdeauna în situații dificile. Cei care cumpără Subarus se aventurează de obicei în afara orașului. Și apoi există Dacia – una dintre cele mai ieftine mărci de mașini din lume. Ei produc mașini minimaliste adresate celor care își prioritizează bugetul. Datorită accesibilității, Daciile sunt adesea folosite pe post de cal de lucru, iar accidentele se pot întâmpla din cauza lipsei de grijă.

Tabelul de mai jos prezintă topul celor cinci mărci de mașini din Europa care sunt cel mai puțin probabil să fie avariate, conform rapoartelor carVertical. Este frapant faptul că până și aici procentele sunt relativ ridicate.

Aceste rezultate arată că sex appeal-ul unui brand și caracteristicile mașinii afectează șansa acesteia de a fi implicată într-un accident. De exemplu, Fiat produce numai vehicule compacte. Mărcile Citroen și Peugeot oferă în principal mașini la prețuri accesibile, cu motoare de aproximativ 100-150 CP. Aceste caracteristici nu prea satisfac nevoile șoferilor dornici să accelereze rapid și să conducă frecvent peste limitele de viteză.

Aflați amănunte de pe automarket.ro.

Comentarii