Tot mai multe culturi agricole compromise de secetă

marți, 12 iulie 2022, 01:50
1 MIN
 Tot mai multe culturi agricole compromise de secetă

Dacă, în urmă cu o săptămână, suprafaţa agricolă raportată ca fiind calamitată de secetă în judeţul Iaşi era de 3000 de hectare, acum sunt 17.600 de hectare unde culturile agricole sunt compromise. 

„Acestea sunt datele de la finalul săptămânii trecute. Raportările sunt realizate de către reprezentanţii primăriilor şi sunt transmise către comisia stabilită în acest sens”, a precizat prefectul Bogdan Cojocaru.

Este vorba atât de culturi de primăvară (12.700 de hectare afectate de secetă), cât şi de culturi de toamnă (4.900 hectare). Termenele pentru constatarea suprafeţelor afectate de seceta pedologică sunt 1 august (inclusiv), pentru culturile agricole înfiinţate în toamna anului 2021 şi 15 noiembrie 2022, pentru celelalte culturi agricole. Procesele-verbale vor fi întocmite până pe 15 august, respectiv 30 noiembrie, iar rapoartele de sinteză trebuie să fie gata după încă 15 zile, 30 august, respectiv 15 decembrie 2022.

Şi ApaVital a lansat la sfârşitul săptămânii trecute un nou apel la consumul cu moderaţie al apei potabile. Amintim că restricţii în furnizarea apei sunt în vigoare în zeci de localităţi din mai multe comune din judeţ pe fondul lipsei precipitaţiilor. Restricţiile, în vigoare până pe 31 iulie, nu afectează municipiul Iaşi.

Cititi si: Restricţii severe la apă rece. ApaVital închide robinetul în zeci de localităţi din judeţ. Cum va fi la Iaşi?

Cititi si: Un ieșean s-a dat de gol că folosește apa pentru grădină după ce a făcut o reclamație la ApaVital

Comentarii