Tot mai mulţi copii ajung de la joacă la spital

Bazându-se pe experienţa vacanţelor anterioare, medicii cred că numărul copiilor răniţi va creşte în următoarea perioadă.

miercuri, 22 august 2018, 01:50
1 MIN
 Tot mai mulţi copii ajung de la joacă la spital

În ultimele zile, numărul copiilor care vin în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ a început să crească simţitor. Dacă, în ultima perioadă, în medie, se prezentau 100 de copii în 24 de ore, zilele acestea, numărul lor a crescut până la 120. 

Medicii pediatri susţin că, în această perioadă, numărul prezentărilor este mult mai mare deoarece este perioadă de vacanţă, timp în care copiii petrec mai mult timp la joacă, fiind astfel mai predispuşi la diverse accidente. Zilele trecute, două fete în vârstă de 16 ani, respectiv 5 ani au ajuns la spital după ce au fost victime ale unui accident rutier. Norocul lor a fost că au suferit doar câteva contuzii la nivelul membrelor inferioare, care însă nu au necesitat internare. După evaluare şi tratament în UPU, acestea au fost redirecţionate către domiciliu, cu recomandări. „Începe să crească numărul copiilor care ajung la noi în UPU în această perioadă, patologia fiind una diversă. Ne aşteptăm ca, în preajma începerii anului şcolar, numărul celor care ajung la spital să fie unul şi mai mare“, a explicat  dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii. 

Comentarii