Trafic record pe Aeroportul Iaşi: dublu faţă de Suceava, de patru ori cât Bacăul. În 10 luni din 2022, cât tot anul dinaintea pandemiei

sâmbătă, 19 noiembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Trafic record pe Aeroportul Iaşi: dublu faţă de Suceava, de patru ori cât Bacăul. În 10 luni din 2022, cât tot anul dinaintea pandemiei

Aeroportul Iaşi a înregistrat, în primele 10 luni ale anului, un trafic similar ca pe întregul an 2019. Potrivit oficialilor aerogării ieşene, 1,32 milioane de pasageri au tranzitat Aeroportul, la finalul acestui an urmând a fi înregistrat un nou record istoric. 

Cu acest trafic, Iaşul îşi consolidează locul doi în topul aeroporturilor regionale, după Cluj şi înaintea unor oraşe precum Timişoara, Suceava, Sibiu sau Bacău. În luna octombrie, la Iaşi au fost înregistraţi circa 127.000 de pasageri, aproape dublu faţă de Suceava şi de patru ori mai mult decât Bacăul, cele două aeroporturi fiind „concurenţii” direcţi ai aerogării ieşene.

„Aproximativ 127,000 de pasageri au tranzitat în octombrie Aeroportul Iaşi, depăşindu-se, după primele 10 luni ale acestui an, traficul cu care s-a încheiat anul 2019. Creşterea este de 83% comparativ cu luna octombrie a anului 2021 şi de 12% faţă de perioada de acum trei ani”, se precizează într-o informare a regiei. În 2019, anul în care Aeroportul Iaşi a înregistrat cel mai mare trafic de pasageri din istorie, au fost 1,33 milioane de călători.

În luna decembrie, principalul operator aerian de la Iaşi, Wizz Air, va deschide noi curse spre Memmingen (Germania), Basel (Elveţia) şi Copenhaga (Danemarca). În prezent, sunt disponibile zboruri spre peste 20 de destinaţii. Recent, la aerogara ieşeană, au început lucrările de construire a unui nou terminal de pasageri care va putea procesa, anual, de trei ori mai mulţi călători faţă de recordul istoric. 

Comentarii