Tragedia din Grecia: „Pe femeie nu am putut să o scoatem. Copilul era aici, afară, nu mai respira”

joi, 11 iulie 2019, 13:23
2 MIN
 Tragedia din Grecia: „Pe femeie nu am putut să o scoatem. Copilul era aici, afară, nu mai respira”

Doi turişti români, o femeie de 54 de ani şi un copil de 8 ani, au murit aseară în Halkidiki, după ce acoperişul restaurantului în care se aflau, în Nea Plagia, s-a prăbuşit din cauza vântului puternic. Un martor al tragediei a povestit scene înfiorătoare din timpul furtunii.

Un bărbat care se afla în taverna grecească în momentul în care acoperişul s-a prăbuşit peste oameni a povestit scene înfiorătoare. Omul spune că furtuna a distrus tot şi că a încercat să scoată de sub dărâmături cât de mulţi răniţi a putut, aproximativ zece persoane.

Despre femeia româncă, bărbatul a declarat că, din nefericire, nu a mai putut fi scoasă. A murit pe loc, strivită sub greutatea acoperişului.

"Pe femeie nu am putut să o scoatem. Copilul era aici, afară, nu mai respira. L-a luat soţia mea, l-a dus la spital, unde a şi murit. Femeia şi copilul erau străini, sunt mulţi turişti în această perioadă. Nu am mai trăit aşa ceva. Au ridicat toate chioşcurile şi le-au adus aici, grămadă", a mărturisit în stare de şoc bărbatul.

Cezar, un alt turist român aflat în Grecia, a declarat că se află pe Braţul Kassandra, în staţiunea Halkidiki, iar aseară, la ora 22.00, a avut parte de o adevărată furtună tropicală.

"Au fost fulgere, s-a întrerupt curentul, imediat un vânt extrem de violent şi o ploaie impresionantă prin cantitate. Ne-a surprins pe toţi, turişti şi localnici. Ne-am refugiat pe o terasă a unui restaurant. Între timp, acoperişul a fost luat de vânt, au fost sparte geamurile, s-au dărâmat stâlpii care o susţineau, am intrat în restaurant. Au fost clipe de coşmar. Aproximativ 30 de minute a durat tot. Staţiunea este practic alta, nu avem electricitate, peste tot sunt copaci smulşi din rădăcină", a spus românul.

Comentarii