Tragedia mamei cu bebeluş din Cantemir: două ipoteze ale incendiului. Femeia ar fi în depresie post-natală. Dosar penal pentru ucidere

vineri, 12 ianuarie 2024, 02:50
1 MIN
 Tragedia mamei cu bebeluş din Cantemir: două ipoteze ale incendiului. Femeia ar fi în depresie post-natală. Dosar penal pentru ucidere

Procurorii şi pompierii care cercetează cauzele incendiului din cartierul Cantemir, în urma căruia o mamă şi fiul ei de 5 luni s-au aruncat de la etajul trei, copilul decedând la spiital, au, acum, două ipoteze. Prima variantă ar fi accidentul, adică ar fi căzut o lumânare sau o candelă pe jos, de la care s-au aprins lucruri inflamabile de prin casă. A doua variantă ar fi “o mână criminală”. 

Pompierii au precizat ieri că în apartamentul în care se afla femeia şi bebeluşul ei s-a umblat cu focul, chiar şi cu o brichetă, în varianta unei infracţiuni. Cert este că mama bebeluşului ar fi spus unor rude din Suceava faptul că se afla în apartament împreună cu copilul şi ar fi observat nişte umbre pe pereţi. Ea şi-ar fi dat seama apoi că este vorba de un incendiu, ar fi îmbrăcat bebeluşul, l-a acoperit cu pături, apoi l-a aruncat pe geam, după care s-a aruncat şi ea. Mama a mai spus că a procedat aşa deoarece uşa de la intrare era încuiată. Asta deşi avea cheile de la uşă în casă, dar, ar fi de presupus, posibil sa nu le fi avut la îndemână. Rudele ei au mai spus că mama copilului se afla în depresie postnatală şi era uşor instabilă psihic.

Conform procedurilor în caz de deces, procurorii ieşeni au deschis un dosar penal pentru omor asupra unui membru de familie, în cazul acesta un minor in vârstă de cinci luni. Anchetatorii mai cred însă că, în acest caz, sunt încă foarte multe lucruri de lămurit. 

Comentarii