Trebuie un alt director medical la Parhon. Luanda Mititiuc a pierdut procesul cu ANI

joi, 15 septembrie 2022, 20:11
1 MIN
 Trebuie un alt director medical la Parhon. Luanda Mititiuc a pierdut procesul cu ANI

Directoarea medicală a spitalului „C.I. Parhon” a pierdut definitiv procesul împotriva Agenției Naționale de Integritate. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul declarat de Luanda Mititiuc împotriva sentinței din 2020 a Curții de Apel prin care fusese declarată incompatibilă. Ca urmare, spitalul trebuie să-și caute alt director medical.

Un control al inspectorilor ANI a stabilit că Mititiuc ocupase timp de doi ani simultan funcția de director medical la „C.I. Parhon” și pe cea de administrator asociat al SC Excel Med SRL, cele două poziții fiind incompatibile. Mititiuc a contestat raportul ANI, afirmând că nu participase efectiv la administrarea societății și nici nu participase la vreun act de comerț care să interfereze cu activitatea sa din spital.

În plus, directorul medical al unui spital nu participă la luarea de decizii economice și financiare, neputând apărea astfel vreun conflict de interese. Argumentele lui Mititiuc au fost respinse însă de magistrații Curții de Apel. Aceștia au arătat că nu conflictul de interese fusese invocat de inspectori, ci simpla incompabilite. Or, aceasta era definită prin lege, nefiind supusă interpretării. 

Comentarii