Trei lucruri pe care le puteți face cu un laptop vechi

joi, 09 decembrie 2021, 10:39
1 MIN
 Trei lucruri pe care le puteți face cu un laptop vechi

Laptopurile vechi sfârșesc de cele mai multe ori uitate prin sertare. Nu mai fac față aplicațiilor moderne și au o valoare de piață mult prea mică încât să justifice vânzarea, însă le puteți utiliza în alte scopuri:

TV box / media player: Chiar dacă are ecranul spart, taste lipsă sau porturi USB nefuncționale, un laptop vechi poate fi transformat foarte ușor într-un TV box. Dacă e un model din ultimii 10 ani, cel mai probabil suportă și accelerare hardware pentru decodare video și poate reda cu ușurință orice format. Trebuie doar să aibă un port HDMI funcțional și un procesor Intel Core i3 sau echivalent.

Home server pentru stocare de date, seedbox și Plex Media Server: Deși nu veți avea aceeași siguranță a datelor ca pe un NAS cu RAID, un laptop transformat în server are 2 mari avantaje: investiția inițială mică și consumul redus de energie. Îl puteți folosi pentru stocarea de date neesențiale, ca seedbox sau ca media server Plex. Dacă nu are bay-uri libere pentru HDD-uri îi puteți conecta câteva unități externe, însă neapărat prin USB 3.0.

Server de jocuri: Contrar opiniei populare, serverele de jocuri nu necesită configurații potente. Puteți rula servere de Minecraft, CS:GO, Rust și ARK: Survival Evolved pe aproape orice laptop lansat în ultimul deceniu, însă recomandat e să aveți măcar un procesor dual, 8 GB RAM și conectivitate la rețea prin cablu.

Aflați amănunte de pe arenait.ro.

Comentarii