Trei milioane de lei pentru alimentarea viitorului Parc Industrial Brătuleni cu energie electrică

sâmbătă, 23 octombrie 2021, 01:50
1 MIN
 Trei milioane de lei pentru alimentarea viitorului Parc Industrial Brătuleni cu energie electrică

Extinderea reţelei de alimentare cu energie electrică în Parcul Industrial II, din satul Brătuleni-Miroslava, a fost scoasă la licitaţie. Procedura începe în sens descrescător de la o valoare estimată de 3 milioane de lei. 

Practic, este vorba de montarea unor puncte de transformare cu o putere instalată de câteva sute de kilowaţi pe reţeaua medie de 400 de volţi. Ofertele pot fi depuse până pe 10 noiembrie. Contractul vizează într-o primă etapă montarea a cinci astfel de puncte de transformare şi a instalaţiilor aferente până la sfârşitul acestui an.

Alte două puncte similare (368 kW) şi două de putere mai mare (579 kW) ar urma să fie instalate până la sfârşitul anului 2023 prin acelaşi contract. Prima parte a lucrărilor este evaluată la 1,6 milioane de lei, iar a doua, la 1,37 de milioane. Durata contractului este de 26 de luni. Mai mic decât primul, Parcul Industrial II, cu o suprafaţă de 25 de hectare, este situat mai aproape de calea ferată şi de principala arteră rutieră din judeţ, DN 28/E 583.

Comentarii