Trei minori trimişi într-un centru de detenţie pentru că au furat linguri şi furculiţe

luni, 12 decembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Trei minori trimişi într-un centru de detenţie pentru că au furat linguri şi furculiţe

Un grup de găinari nu au găsit ceva mai bun de furat din casa unei ieşence decât linguri, furculiţe şi lenjerie de pat. Nu au apucat să scape de „marfă” înainte de a fi prinşi.

În ziua de 18 octombrie 2020, Emanuel Harasemciuc s-a întâlnit cu U.G.I., S.M.C. şi C.C.B., în vârstă de 16, 15 şi, respectiv, 17 ani. După ce şi-au încercat norocul într-o sală de jocuri din Târgu Frumos, cei patru s-au hotărât să meargă la furat. Au sărit gardul gospodăriei unei localnice şi au intrat mai întâi într-o magazie. De aici au luat un topor şi o sapă, cu ajutorul cărora au forţat uşa casei.

Din interiorul acesteia, au furat linguri, furculiţe, trei pături şi două seturi de lenjerie de pat. Pe acestea din urmă le-au vândut unor persoane rămase necunoscute. Restul lucrurilor le-au depozitat la domiciliul lui U.G.I. Furtul a fost descoperit a doua zi, iar hoţii au fost identificaţi rapid, ei fiind clienţi mai vechi ai poliţiei.

Magistraţii Judecătoriei Paşcani au analizat dosarul în ce-i priveşte pe cei trei minori, Harasemciuc urmând să fie judecat separat. Cei trei minori au fost condamnaţi la internarea într-un centru de detenţie pe durate cuprinse între 2 ani şi 6 luni şi 3 ani şi 4 luni. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Comentarii