Medicii ieşeni spun că infecţiile grave cauzate de ţânţari dau semne de restrângere

Trei noi cazuri de infectări cu West Nile confirmate la Iaşi. Sunt 22 în total

sâmbătă, 22 septembrie 2018, 01:57
2 MIN
 Trei noi cazuri de infectări cu West Nile confirmate la Iaşi. Sunt 22 în total

Iaşul este al treilea judeţ din ţară ca număr de îmbolnăviri de acest fel, după Bucureşti şi Dolj.

Alte trei cazuri de persoane infectate cu West Nile au fost confirmate săptămâna aceasta la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Dacă, săptămâna trecută, numărul persoanelor depistate cu virusul transmis de ţânţari era 19, în ultimele zile acesta a ajuns la 22. Iaşul este al treilea judeţ ca număr de îmbolnăviri, după Bucureşti, unde aproximativ 35 de persoane au ajuns la spital din cauza înţepăturilor, şi Dolj, cu 31. Cu toate acestea, în perioada 17-21 septembrie nu s-a mai înregistrat niciun deces cauzat de West Nile în judeţ.

„Pentru perioada următoare se aşteaptă ca tendinţa de scădere a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul West Nile să continue. Cu toate acestea, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă populaţiei să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile. Printre acestea, reamintim mijloacele de protecţie fizică a populaţiei pentru evitarea expunerii la înţepăturile ţânţarilor, precum protecţia mecanică a tegumentelor, folosirea substanţelor repelente, plase de protecţie la ferestre“, spune o comunicare de pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Până în prezent, de la apariţia primului caz, 215 persoane au fost confirmate cu meningită sau meningoencefalită din cauza infecţiei cu West Nile, dintre care 25 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Comentarii