Trei săptămâni de vacanţă, trei de şcoală, apoi iar vacanţă

sâmbătă, 12 ianuarie 2019, 02:50
2 MIN
 Trei săptămâni de vacanţă, trei de şcoală, apoi iar vacanţă

Luni începe şcoala. Elevii vor intra însă pe 2 februarie într-o nouă vacanţă, cea intersemestrială.

Elevii din întreaga ţară, dar şi copiii de grădiniţă, se vor întoarce în sălile de clasă luni, 14 ianuarie, după mai bine de trei săptămâni de vacanţă. Şcolile se vor închide însă în puţin timp, în perioada 2 – 10 februarie fiind programată vacanţa intersemestrială. Astfel, elevii vor mai petrece trei săptămâni în sălile de clasă până să ia o nouă vacanţă.

De asemenea, vacanţa de primăvară le va aduce elevilor noi zile libere, aceasta fiind programată în acest an în perioada 20 aprilie – 5 mai. Mai exact, elevii vor intra în vacanţă cu mai bine de o săptămână înaintea Paştelui ortodox, care va pica în acest an în 28 aprilie, şi doar cu o zi înaintea Paştelui Catolic, care în acest an se va sărbători pe 21 aprilie. Elevii vor începe apoi vacanţa de vară de pe 15 iunie, urmând să se încheie în 15 septembrie. Structura anului şcolar este diferită însă pentru clasele terminale din învăţământul liceal şi primar.

Astfel, elevii de liceu din ultimul an vor încheia orele pe data de 31 mai, cu două săptămâni înaintea colegilor lor mai mici, iar elevii din clasa a VIII-a vor intra în vacanţă pe data de 7 iunie, cu o săptămână mai repede decât ceilalţi elevi.

Comentarii