Tudorel Toader are un nou rival în cursa pentru funcția de rector: Prof. univ. dr. Gabriel Mursa

vineri, 14 iulie 2023, 09:39
2 MIN
 Tudorel Toader are un nou rival în cursa pentru funcția de rector: Prof. univ. dr. Gabriel Mursa

Prof. univ. dr. Gabriel Mursa, de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a Universității "Al. I. Cuza", și-a anunțat candidatura pentru funcția de rector al Universității. Înaintea sa și-au anunțat candidatura actualul rector prof. dr. Tudorel Toader, dar și prof. dr. Liviu Maha de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

Mai jos vă prezentăm cum încearcă Gabriel Mursa să-și convingă colegii universitari să îl aleagă ca viitor rector:

”Prin prezentul comunicat, anunț lumea academică și opinia publică interesată că am luat decizia de a candida la funcția de rector al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

De peste trei decenii, îmi desfășor activitatea în această prestigioasă instituție, mai întâi, ca student, ulterior, în calitate de dascăl, parcurgând toate etapele devenirii profesionale, de la preparator până la profesor universitar. Consider că am suficientă experiență încât să mă implic în procesul de reînnoire a structurii de conducere a universității noastre, unul firesc și, în mod necesar, democratic, ce trebuie să se producă peste câteva luni, după finalizarea unui ”ciclu electoral” de opt ani.

În acest demers, plec de la premisa că o universitate reprezintă, prin definiție, un spațiu al oamenilor iubitori de cunoaștere, al cărților și al ideilor, al discuțiilor docte, profunde, o agoră generatoare de principii, valori, credințe, idealuri, care, din punctul meu de vedere, nu pot fi decât cele ale societății libere, civilizate. Sunt convins că, în calitate de rector, pot face astfel încât profilul pro-european al celei mai vechi universități din România să devină în afara oricărei îndoieli.

În perioada următoare, voi demara un proces de consultări cu membrii comunității academice din Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cadre didactice și cercetători, urmând ca, în luna septembrie, să prezint, într-o conferință de presă, principalele elemente ale platformei pe baza căreia voi candida pentru funcția de rector”

Comentarii