Turneu de şah cu 23 de echipe, la Castelul Sturdza, organizat de ISJ. Iată şcolile câştigătoare!

miercuri, 02 noiembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Turneu de şah cu 23 de echipe, la Castelul Sturdza, organizat de ISJ. Iată şcolile câştigătoare!

Primul turneu din cadrul proiectului “Educaţie pe tabla de şah” (ediţia a II-a), realizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Federaţia Română de Şah, s-a desfăşurat sâmbătă, 29 octombrie, la Castelul Sturdza de la Miclăuşeni. 

Şahişti cu strategii bine stabilite s-au întâlnit la competiţia „Isidor Gunsberg” care a reunit 23 de echipe formate din câte patru membri, reprezentând şcolile din localităţile: Popeşti (2 echipe), Româneşti, Podu Iloaiei (2 echipe), Oţeleni, Hândreşti, Fărcăşeni, Butea (2 echipe), Miroslava, Bodeşti, Erbiceni, Vânători (Paşcani), Iaşi, Huşi (3 echipe), Roman, Leţcani, Golăieşti, Bosia, Dancu.

Turneul a fost desfăşurat pe durata a cinci runde, în sistem elveţian. Victoria a fost obţinută de prima echipa din Huşi, care s-a impus în toate cele cinci confruntări. Locul al doilea a revenit celor de la Şcoala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” din Podu-Iloaiei, care au pierdut doar meciul direct cu învingătorii. Locul al treilea a fost câştigat de echipa Colegiului Naţional din IaşI, care a obţinut 3 victorii, un egal şi o înfrângere.

Au fost premiaţi cei mai buni elevi de la fiecare masă, iar lista învingătorilor este:

  • Masa 1: Cuzub David – 4,5 puncte;
  • Masa 2: Apostol Alexandru – 5 puncte;
  • Masa 3: Diaconu Mihăiţă – 5 puncte;
  • Masa 4: Ursan Elena – 5 puncte.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii