UAIC inaugurează vineri un centru de învăţare

miercuri, 24 octombrie 2018, 01:50
2 MIN
 UAIC inaugurează vineri un centru de învăţare

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi inaugurează vineri, 26 octombrie, de la ora 09.30, Centrul de Învăţare UAIC, aflat pe strada Pinului nr. 2, Casa Miculescu, în spatele Corpului B. 

La eveniment vor participa membri din conducerea universităţii, ai autorităţilor locale, ai studenţilor şi mediului preuniversitar. Acesta este înfiinţat printr-un proiect al Ministerului Educaţiei Naţionale privind Învăţământul Secundar (ROSE), valoarea totală fiind de aproximativ 200.000 de euro. În sediul centrului s-a creat un spaţiu special pentru a putea fi asigurate condiţii de studiu individual şi asistat, dedicate în special studenţilor aflaţi în risc de abandon sau de nepromovare, având ca scop continuarea studiilor şi îmbunătăţirea performanţei educaţionale.

„Pe lângă obligaţia de a menţine, conform prevederilor contractuale, această structură pe o durată de cinci ani de la finalizarea proiectului, universitatea are o motivaţie intrinsecă, în vederea creşterii ratei de promovare la nivel de ciclu de licenţă şi a diminuării abandonului şcolar“, a declarat prof.dr. Mihaela Onofrei, ordonator de credite al UAIC. Centrul este dotat cu tehnologie modernă pentru a sprijini activitatea didactică, de la laptopuri la videoproiectoare, table interactive, bibliotecă cu volume relevante din domeniile de studiu, urmând a fi pregătite cursuri de literaţie, prelegeri, dezbateri şi ateliere de lucru pe diferite teme de interes, cât şi sesiuni de consiliere, sesiuni de coaching şi dezvoltare personală.

„Studenţii vor beneficia constant de sprijinul personalului academic universitar, de implicarea studenţilor din anii mai mari, de psihologi şi consilieri pentru a obţine sprijin calificat şi a putea prelua exemple de reuşită, care să îi motiveze să continue studiile“, a declarat lect.dr. Bogdan Constantin Neculau, coordonatorul Centrului. 

Comentarii