Ultimul balon de oxigen din 2019 pentru Poli

vineri, 20 septembrie 2019, 01:43
3 MIN
 Ultimul balon de oxigen din 2019 pentru Poli

 

Clubul de fotbal aşteaptă săptămâna viitoare 1,3 milioane lei de la Primărie

 

Săptămâna viitoare, Politehnica Iaşi va mai lua o gură importantă de oxigen în acest an. Ultima, după cum sunt prognozele. Formaţia ieşeană va încasa 1,3 milioane lei de la Primăria Iaşi, cea mai consistentă rată din proiectul de două milioane lei aprobat pentru sprijinirea fotbalului local în perioada august – noiembrie 2019. Reamintim, după ce a alocat, într-un alt proiect, aproximativ 250 000 de lei Centrului de Copii şi Juniori al Politehnicii, Consiliul Local a aprobat şi un al doilea proiect pentru CCJ, în valoare de două milioane. De aceşti bani beneficiază, în cea mai mare parte, echipa mare, ca urmare a unui program de mentoring. Prima rată din cele două milioane, 600 000 de lei, a fost deja cheltuită, iar acum Poli va accesa grosul sumei, 1,3 milioane. Ultima rată din proiect, de 100 000 de lei, va fi plătită spre finalul anului, atunci când se vor regla cheltuielile din proiect. Banii care vor fi încasaţi săptămâna viitoare se vor utiliza pentru achitarea salariilor pe luna august şi stingerea altor datorii presante. La ora actuală, conform preşedintelui executiv al clubului, Adrian Ambrosie, clubul are datorii de circa 900 000 de euro.

După ce se va mai scutura puţin de griji, ca urmare a cheltuirii celor 1,3 milioane lei, Poli va continua să rămână într-o zonă extrem de tulbure. Datoriile vor rămâne la un nivel ridicat, iar până la finalul anului nu mai există nicio sursă clară de finanţare. Sponsorizările sunt simbolice la Poli (până la sfârşitul lui 2019 vor mai fi încasate câteva rate, infime pentru necesarul echipei), partidele de pe teren propriu nu mai aduc niciun fel de profit după mutarea la Botoşani, ba chiar se merge în pierdere, iar alte surse de finanţare nu există. Drept urmare, singura posibilitate de subzistenţă va fi, până la finalul anului, dacă nu vor apărea alţi parteneri, apelarea la împrumuturi, care să fie restituite la începutul anului viitor. Atunci, vor fi încasate cea de-a doua şi cea de-a treia rată din drepturile de televizare pentru acest an. Prima sursă va aduce 600 000 de euro, în timp ce nivelul ultimei rate e dependent de clasarea echipei la finalul sezonului regulat.

Necesarul lunar al clubului este de peste 100 000 de euro, sumă care reprezintă doar bugetul salarial net al angajaţilor. La aceşti bani se adaugă taxele, impozitele, cheltuieli pentru masă, deplasare, organizare, medicamentaţie, pregătire etc.

În altă ordine de idei, Ambrosie a anunţat ieri că Andrei Cristea nu va face deplasarea cu echipa la Constanţa, pentru următorul meci oficial, cel de luni, cu Viitorul. “După problemele musculare pe care le-a avut, Andrei a reluat antrenamentele, dar separat de echipă. Nu cred că va ajunge la nivelul optim până la ora meciului cu Viitorul, aşa că, foarte probabil, va rămâne acasă” a spus şeful executivului ieşean. Reamintim, şi Breeveld va lipsi în duelul cu trupa lui Gică Hagi.

Disputa dintre Viitorul Constanţa şi Politehnica Iaşi, din etapa a X-a a campionatului, va avea loc luni, cu începere de la ora 20:30.

 

 

Comentarii