Un accident la miezul nopţii de Revelion. Şoferul a scăpat cu o amendă penală

marți, 06 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 Un accident la miezul nopţii de Revelion. Şoferul a scăpat cu o amendă penală

Un ieșean a provocat un accident chiar în prag de Anul Nou. Și-a stricat Revelionul, dar a stricat și sărbătorile unor parteneri de trafic nevinovați.

Bogdan Manoliu și-a început Revelionul 2020 la un prieten, în Moșna. A băut un pahar de vin roșu și trei pahare de șampanie, după care s-a urcat la volanul autoturismului său Land Rover și a plecat la alt prieten, în Bohotin. A stat acolo doar 5 minute, după care a plecat spre Iași împreună cu acesta și cu iubita lui. În jurul orei 23.50, în Tomești, în dreptul Penny Market, a ajuns pe contrasens, lovind în plin un Citroën Jumpy.

Ulterior, a povestit că a încercat să evite o femeie care traversa neregulamentar, aspect care a influențat în final decizia judecătorilor. În urma coliziunii, ambele autoturisme au ajuns în șanțul drumului. Manoliu a scăpat nevătămat și l-a scos pe șoferul Citroën-ului pe geam, care suferise mai multe fracturi costale, ajutându-l apoi să o scoată și pe pasagera din mașina acestuia. Poliția a fost anunțată de producerea accidentului chiar la miezul nopții. Analiza toxicologică a stabilit că Manoliu avea o alcoolemie de 1,3‰ în sânge.

Magistrații Judecătoriei au luat în calcul în favoarea șoferului faptul că a fost încurajat de prietenul său să plece la drum deși era băut, ca și posibilitatea ca accidentul să se fi produs oricum, chiar dacă nu era băut, din cauza pietonului pe care l-a evitat. Cum șoferul a fost lipsit de dreptul de a conduce pe parcursul procesului, respectiv 2 ani și 7 luni, judecătorii au apreciat că este suficientă aplicarea unei simple amenzi penale de 7.000 lei, ca pedeapsă. Amenda va trebui plătită de Manoliu în următoarele trei luni. 

 

 

Comentarii