Un alt catalan vine la Politehnica

vineri, 01 februarie 2019, 02:43
2 MIN
 Un alt catalan vine la  Politehnica

După fundaşul dreapta Gallego, transferat vara trecută şi portarul Miño, care a făcut joncţiunea cu Poli în Antalya, echipa ieşeană l-a adus pe atacantul Garros.  Până la 30 de ani, acesta a evoluat numai în ligile inferioare spaniole şi trei meciuri, în tur, la ultima clasată din Grecia

 

 

 

Politehnica Iaşi a adus un nou fotbalist din Spania. Ieri, oficialii ieşeni au anunţat că jucătorul ales pentru a suplini plecarea golgeterului din ultimele sezoane, Andrei Cristea, cedat definitiv la CS Universitatea Craiova în schimbul împrumuturilor pe câteva luni ale jucătorilor Florin Gardoş şi Andrei Burlacu, este Boris Garros.

Născut pe 22 iunie 1988, la Barcelona, Garros a jucat în ţara natală la foarte multe echipe, numai în eşaloane inferioare, nebifând vreun meci în primele două ligi! Vârful de 1,85 metri a fost legitimat la Cornella, Miapuesta Castelldefels, Sant Andreu, Prat, Rubi, L’Hospitalet, Gava şi Recreativo Huelva. Vara trecută, s-a transferat în Grecia, la Apollon Smyrnis. La modesta echipă elenă, care ocupă detaşat ultimul loc în prima ligă, la distanţă apreciabilă de salvarea de la retrogradare (Apollon are doar şase puncte în 18 meciuri, în care a marcat de şapte ori), Garros nu a reuşit să joace decât de trei ori, fără să însctie.

Noul atacant este al treilea spaniol născut în Catalonia adus în Copou în acest sezon. În vară, Iaşul l-a înrolat pe Adrià  Gallego (29 ani), de la o formaţie care retrogradase din liga a treia spaniolă, Saguntino. În această lună, în cantonamentul din Antalya, Poli l-a legitimat pe portarul Ruben Miño. Trecut pe la echipa secundă a Barcelonei la începutul carierei, Miño (30 ani) nu a mai apărat de un an şi jumătate. În sezonul trecut Albacete nu l-a folosit deloc, iar în stagiunea în curs nu a avut echipă. Toţi jucătorii amintiţi au fost aduşi de un impresar care colaborează cu preşedintele executiv Adrian Ambrosie şi antrenorul principal Flavius Stoican.

 Iaşul, care s-a antrenat ieri pe terenul sintetic din Copou, va efectua astăzi dimineaţă ultima şedinţă de pregătire acasă dinaintea partidei cu Dinamo Bucureşti, prima oficială din acest an. Poli va pleca spre Bucureşti în cursul serii, cu trei zile (!) înaintea meciului cu dinamoviştii. Decizia, care va ridica mult costurile deplasării, care, iniţial, trebuia să se facă duminică, a fost luată ca urmare a faptului că ieşenii au informaţii că echipa se va putea antrena în jurul Bucureştiului pe terenuri mult mai bune decât cele din Iaşi.

Disputa cu Dinamo, ultima din etapa a XXII-a a Ligii I de fotbal, va avea loc luni, cu începere de la ora 20:00.

Comentarii