Un avocat şi un notar din Iasi, interzişi de la practicarea meseriei

marți, 21 decembrie 2021, 02:50
1 MIN
 Un avocat şi un notar din Iasi, interzişi de la practicarea meseriei

Avocatul şi notarul acuzaţi de înşelăciuni imobiliare nu vor mai avea dreptul să-şi practice meseria pe durata controlului judiciar. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat ieri cu privire la contestaţiile depuse de avocatul Alexandru Tudor Bernic (FOTO), notarul Răzvan Ionuţ Costin, Cătălin Gheorghiţă Sandu, dar şi de către procurorii DIICOT Iaşi împotriva măsurii de control preventiv dispuse de Curtea de Apel la sfârşitul lunii noiembrie. 

Procurorii ceruseră adoptarea unor măsuri mai dure, iar cei trei inculpaţi, să fie exoneraţi de orice obligaţie judiciară. Cei trei sunt acuzaţi că ar fi înşelat mai multe persoane, vânzându-le proprietăţile funciare în interesul propriu şi cauzându-le astfel un prejudiciu total de 2,5 milioane euro.

Magistraţii ÎCCJ au admis parţial contestaţia înaintată de procurori, obligându-i pe Bernic şi Costin la o vacanţă forţată. Implicit, contestaţiile depuse de Bernic, Costin şi Sandu au fost respinse. „Într-o perioadă în care oricine dă de pâmânt oricum vrea cu drepturile şi libertăţile fundamentale, este regretabil că avem, în plus, şi situaţii în care se doreşte ca avocaţii, adică tocmai cei care apără aceste drepturi şi libertăţi, să fie scoşi din joc prin diferite metode mai mult sau mai puţin totalitare”, a comentat reprezentantul lui Bernic, avocatul ieşean Olivian Moroşanu.

Comentarii