Un copil de doar 9 ani reuşeşte să alerge mai repede decât atleţii de 18 ani

marți, 24 august 2021, 08:29
1 MIN
 Un copil de doar 9 ani reuşeşte să alerge mai repede decât atleţii de 18 ani

Lumea sportivă americană are o nouă vedetă. Victor Jaimez-Solorio are doar 9 ani, dar obţine rezultate extraordinare în probele de atletism. La reuniunile la care participă, puştiul de numai 9 ani îşi spulberă adversarii, chiar dacă la concursuri sunt acceptaţi tineri de până la 18 ani. Are 40 de kilograme şi este subţiere ca o trestie, iar specialiştii îi prevăd un mare viitor.

Anul trecut, la Jocurile Tineretului din Statele Unite, Jaimez a câştigat cursa de 1.500 de metri cu timpul de 4:42:97 minute, ceea ce înseamnă că a spulberat recordul mondial la categoria sa de vărstă. Şi nu oricum, pentru că a reuşit un timp cu 15 secunde mai bun! Adică aleargă kilometrul în 3,08 minute.

La aceeaşi competiţie, anul trecut a câştiga şi cursele de 800 de metri şi 400 de metri. Primele două probe le-a dominat categoric şi în această lună, iar la ultima a ieşit pe locul secund.

Copilul are origine mexicană, iar în familie nu sunt alte persoane cu "antecedente" în sport. Tatăl său vinde îngheţată şi face tot posibilul să-i asigure cele necesare lui Victor.

"Vreau să merg la Jocurile Olimpice pentru că îmi doresc prieteni din toată lumea", a declarat puştiul cu care toţi adversarii şi părinţii acestora vor să facă poze. "E ca şi cum aş fi faimos. Dar nu vreau să fiu o mare celebritate pentru că nu vreau ca mulţi oameni să mă hărţuiască", a mai spus tânărul sportiv, citat de Marca.

SURSA: digisport.ro

Comentarii