Un copil de patru luni, la un pas de moarte, adus cu elicopterul la Iași

marți, 28 martie 2023, 22:26
1 MIN
 Un copil de patru luni, la un pas de moarte, adus cu elicopterul la Iași

Un copil de patru luni a fost adus în stare gravă cu elicopterul SMURD de la Botoșani la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași în cursul zilei de ieri. La fața locului, conform Monitorului de Botoșani, medicii au constatat că nou-născutul se afla în stare foarte gravă: era în comă, cu sepsis instalat. A fost solicitat elicopterul pentru ca micuțul să poată ajunge cât mai repede la Iași, unde a fost internat direct pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Deși starea sa este în continuare foarte gravă, medicii spun că evoluția, după tratamentul primit, este ușor favorabilă.

„Este vorba despre un sindrom de deshidratare acută prin scaune diareice, vărsături, cu formă severă la internare, în contextul unei enteroviroze. Este în ATI, în etapa de rehidratare și echilibrare volemică, evoluția este lent favorabilă în momentul de față”, a declarat dr. Tamara Roșu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii.

Conform definiției de caz, sepsisul este un răspuns extrem al sistemului imunitar față de o infecție, care poate duce la moarte dacă se dezvoltă șoc septic. Copiii mici și sugarii sunt una dintre categoriile aflate în cel mai mare risc să dezvolte sepsis și să fie afectate grav ulterior, însă această afecțiune poate afecta pe oricine, în special în contextul unui sistem imunitar care nu funcționează la cei mai buni parametri. 

Comentarii