Un cuplu a sunat la 112 sâmbătă noapte, în timp ce era atacat cu o bărdiţă. Poliţia a ajuns marți la faţa locului

miercuri, 08 noiembrie 2023, 02:50
3 MIN
 Un cuplu a sunat la 112 sâmbătă noapte, în timp ce era atacat cu o bărdiţă. Poliţia a ajuns marți la faţa locului

O ieşeancă şi iubitul său, imobilizat la pat, au sunat degeaba la 112 după ajutor. Era weekend, iar poliţiştii au ajuns la faţa locului abia marţi. Nici Judecătoria Răducăneni nu s-a mişcat mai repede.

 

Cei doi reclamanţi şi pârâtul, Dorel P., locuiesc în case diferite situate însă în aceeaşi curte, în Moşna. Existau unele neînţelegeri, de la viitoarea împărţeală a unei moşteniri încă nedezbătute, acestea intensificându-se atunci când Dorel P. se întorcea acasă băut. Iar acest lucru se întâmpla destul de des, bărbatul fiind de altfel internat în mai multe rânduri. Situaţia a fost gestionabilă câtă vreme fratele lui Dorel P. era valid. În august însă, acesta a suferit un grav accident de circulaţie, rămânând imobilizat la pat şi abia putând să vorbească. Ultima oară, Dorel P. a fost externat vineri, 27 octombrie, ajungând acasă sâmbătă, băut şi cu chef de scandal. Fratele său, imobilizat la pat în urma unui grav accident rutier suferit în urmă cu două luni, a sunat la 112, dar a fost redirecţionat la postul de poliţie local. Or, acesta nu lucrează sâmbăta şi duminica.

Luni, Dorel P. a luat-o de la capăt. A împărţit cumva curtea în două cu un gard însăilat şi a reînceput scandalul, ameninţându-şi rudele cu acte de violenţă. De frică, cumnata sa s-a refugiat în casă, de unde nu a mai ieşit până dimineaţă. Marţi, în jurul orei 6.30, Dorel P. a reînceput să-i ameninţe cu mortea, iar apoi a sfărâmat cu o bărdiţă una dintre uşile de acces în casă, spunând că şi el are dreptul la câteva camere. Chemaţi din nou prin 112, de această dată, poliţiştii s-au prezentat la faţa locului, fiind emis un ordin de protecţie provizoriu. A doua zi, pe 1 noiembrie, cumnata lui Dorel P. a depus o plângere la Judecătoria Răducăneni, cerând emiterea unui ordin de protecţie pe durata unui an. Pe numele bărbatului agresiv a fost depusă şi o plângere penală, pentru ameninţare şi distrugere.

Deşi cererile privind emiterea ordinelor de protecţie trebuie discutate cu celeritate, judecătorii au luat în discuţie dosarul abia luni, pe 6 noiembrie. Ei au putut constata că ordinul de protecţie provizoriu emis de poliţie rămăsese literă moartă, Dorel P. continuând să se manifeste agresiv faţă de fratele şi cumnata sa. Din fericire, în săptămâna ce se scursese, lucrurile nu degeneraseră. Magistraţii au aprobat emiterea unui ordin de protecţie, dar pe o perioadă de doar patru luni. În acest interval, Dorel P. nu va mai avea dreptul să se apropie la mai puţin de 5 metri de rudele sale, interzicându-i-se totodată să mai ia legătura cu acestea. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel.

Comentarii