Un deputat ieşean este campion absolut la răspândit teorii conspiraţioniste

sâmbătă, 18 iulie 2020, 15:37
2 MIN
 Un deputat ieşean este campion absolut la răspândit teorii conspiraţioniste

Deputatul ieşean Varujan Vosganian, recent afiliat grupului PSD, a scris, pe Facebook, că ar fi nevoie de o testare a întregii naţiuni, testare care să arate că „numărul bolnavilor cu simptome şi al deceselor este extrem de mic, raportat la numărul total”. Vosganian a acuzat Grupul de Comunicare Strategică, GCS, că manipulează informaţiile privind cazurile de coronavirus, scopul fiind să inducă panica şi să saboteze democraţia.

„ A socoti drept relevante cifrele privind cazurile zilnice noi sau cazurile totale de infectări oferite de Grupul de Comunicare Strategică e ca şi cum am socoti că iazul conţine doar peştii pe care îi pescuim (…) Singurele cifre reale, neînduplecate, pe care le avem sunt cele ale persoanelor aflate la terapie intensivă şi, cu anumită aproximaţie, cele ale deceselor. Dacă, prin ipoteza testării întregii naţiuni, s-ar afla numărul real de persoane la care virusul este prezent în organism, s-ar constata, probabil, că numărul bolnavilor cu simptome şi al deceselor este extrem de mic, raportat la numărul total. În lipsa acestor informaţii, ne jucăm cu cifrele privind cazurile totale şi cazurile noi oferite de Grupul de Comunicare Strategică, folositoare doar pentru a susţine diverse manevre politicianiste şi pentru a răspândi panică, dacă nu chiar frică printre concetăţenii noştri”, a scris Vosganian.

Cititi si: E din ce în ce mai rău: 889 de cazuri de noi infectări doar în ultimele 24 de ore

El a apreciat că lumea se va obişnui cu coronavirusul, aşa cum s-a obişnuit cu „numeroşi alţi viruşi, bacili sau streptococi”. „Din păcate, spre deosebire de toţi ceilalţi viruşi sau de bacteriile în formă de sferă sau de bastonaşe cu care omenirea s-a confruntat, avem, de această dată, pe toate meridianele lumii, o propagandă oficială agresivă şi catastrofică ce face din virusul corona un adversar al democraţiei chiar mai periculos decât revoluţia bolşevică”, a susţinut senatorul Vosganian.

SURSA: newsweek.ro

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii