Un deţinut de la Iaşi a câştigat un concurs literar. Ceilalți premianți, din Vaslui

miercuri, 03 noiembrie 2021, 03:00
2 MIN
 Un deţinut de la Iaşi a câştigat un concurs literar. Ceilalți premianți, din Vaslui

Un deţinut de la Penitenciarul Iaşi a câştigat primul loc la un concurs de recenzii de carte destinat unităţilor de deţinere din Regiunea Nord-Est, celelalte cinci premii din competiţie fiind însă câştigate de către deţinuţi de la Penitenciarul Vaslui.

Concursul a fost organizat de către Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi  în colaborare cu Penitenciarul Iaşi, în calitate de iniţiator, şi cu alte unităţile de deţinere din Regiunea Nord-Est. Concursul „Popas literar” s-a desfăşurat în perioada martie – octombrie 2021, competiţia aflându-se în acest an la acea de-a II-a ediţie.

La concursul din acest an au fost înscrise 51 de persoane private de libertate din două penitenciare din regiune, Iaşi şi Vaslui. Pentru a participa, deţinuţii au avut de citit două opere reprezentative din literatura universală, pentru fiecare carte având de completat o fişă de lectură şi de realizat o compunere sau un eseu la alegere.

„Primii trei clasaţi, stabiliţi de un juriu compus din specialişti ai bibliotecii, au fost recompensaţi cu diplome şi cărţi şi 5 credite, conform Procedurii de lucru pentru acordarea recompenselor pe baza Sistemului de creditare şi a participării la activităţi şi programe educative, de asistenţă psihologică şi asistenţă socială, activităţi lucrative, precum şi la prevenirea situaţiilor de risc”, au precizat reprezentanţii Bibliotecii Judeţene Iaşi.

Astfel, locul I la concursul de recenzii a fost câştigat de către Daniel P. de la Penitenciarul Iaşi, pe celelalte locuri clasându-se deţinuţi de la Penitenciarul Vaslui. Mai exact, pe locul al II-lea s-a clasat Bogdan A.B., pe locul III Cristinel F.A., iar premiul special al juriului a fost acordat lui Marcel Ş. Cele două menţiuni din concurs au fost acordate lui Constantin R.N. şi Vasile C.C., de asemenea de la Penitenciarul Vaslui.

Comentarii