Un ginere care îi face viaţa grea soacrei trebuie să stea la 10 metri de ea

marți, 15 august 2023, 01:50
2 MIN
 Un ginere care îi face viaţa grea soacrei trebuie să stea la 10 metri de ea

Până să-şi termine procurorii ancheta, judecătorii au dispus punerea unei femei sub protecţie. Ginerele nu va mai avea dreptul să se apropie de soacra sa timp de şase luni, timp în care s-ar putea finaliza şi cercetările deschise pe numele bărbatului.

Alături de alţi membri ai familiei, Elena U. a cerut judecătorilor emiterea unui ordin de protecţie împotriva lui Daniel O., prin care acestuia să-i fie interzis să se mai apropie de ea la mai puţin de 100 de metri. Femeia a reclamat violenţe fizice şi psihice exercitate de Daniel O. împotriva sa şi a fiicei şi familiei sale, mai ales pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Ginerele ar fi agresat-o sexual în urmă cu 7 ani şi ar fi bătut-o de nenumărate ori în ultimii ani. Luna trecută, i-a spart geamul cu o piatră, ameninţând-o totodată cu moartea.

Femeia se încuiase toată noaptea în cameră, fugind a doua zi, de frica ginerelui. Acesta a fost chemat de magistraţii Judecătoriei Hârlău să răspundă acuzaţiilor aduse de soacră. Departe de a le contesta, el le-a confirmat în bună măsură. A precizat că nu a agresat-o sexual, dar a recunoscut că a spart geamul uşii femeii şi că, probabil, a şi ameninţat-o. El a spus că nu bea chiar tot timpul şi nici nu este violent în mod constant. Avea la activ o condamnare la 5 ani şi 4 luni de închisoare, pentru tentativă la omor.

În urma plângerii Elenei U., pe numele ginerelui său fusese deschis un dosar penal şi începuse urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, distrugere, lovire sau alte violenţe şi agresiune sexuală. În aceste condiţii, judecătorii au considerat necesar să emită şi un ordin de protecţie. Ei au luat totuşi în considerare faptul că între locuinţa ginerelui şi cea a soacrei distanţa este de doar 60 de metri. Impunerea uneia de 100 de metri ar fi însemnat practic evacuarea lui Daniel O. din propria casă. Ca urmare, ordinul a impus menţinerea unei distanţe de doar 10 metri, timp de şase luni. 

Comentarii