Un hoţ a ieşit din puşcărie şi după jumătate de zi a intrat din nou la zdup

miercuri, 05 iulie 2023, 01:50
3 MIN
 Un hoţ a ieşit din puşcărie şi după jumătate de zi a intrat din nou la zdup

Un hoț a reușit performanța de a rămâne în libertate doar o jumătate de zi. Abia liberat la termen după executarea unei pedepse și întors în sat, a spart un magazin mixt, pentru a-și face „aprovizionarea”. A fost ridicat de polițiști în aceeași seară.

Vlad Iulian Motohoi fusese liberat din penitenciarul Bacău pe 13 noiembrie anul trecut, după executarea unei pedepse de 1 an și 10 luni de detenție pentru săvârșirea mai multor infracțiuni. În aceeași zi, în jurul prânzului, s-a întors acasă, în Bivolari. Și-a sărbătorit liberarea la un prieten, cu care a băut până la ora 18.00. Apoi, și-a chemat prietenul acasă, unde au mai băut două ore. În jurul orei 20.00, prietenul a plecat, iar Motohoi a rămas cu mama și cu cei trei frați ai săi. Nu a avut însă stare, așa că s-a îndreptat spre magazinul mixt din sat. Știa că unitatea este supravegheată video, așa că și-a tras peste cap gluga gecii și a escaladat gardul, intrând în curte. A scos siguranța din tabloul electric, pentru a deconecta sistemul de supraveghere. A forțat apoi ușa din PVC a magazinului cu un mop găsit la fața locului. Intrat în magazin, a încercat, fără succes, să forțeze caseta metalică destinată păstrării banilor. Atunci, a furat 50 de pachete de țigări, trei sticle de vin, una de vodcă de 200 ml și un bidon de bere, în valoare totală de aproximativ 4.000 de lei. Ajuns acasă, a ascuns o parte din bunuri în căminul de apă, iar restul le-a îngropat în grădină.

Între timp, proprietarul magazinului a constatat spargerea și a anunțat poliția. Cum Motohoi era cunoscut pentru preocupările sale infracționale, s-a numărat printre primii suspecți. Tânărul și-a recunoscut imediat fapta și i-a condus pe polițiști la locurile unde ascunsese bunurile. Oamenii legii au plecat cu marfa, dar și cu hoțul.

După încarcerarea lui Motohoi la Bacău, a devenit definitivă și o altă condamnare, la 2 ani și 9 luni cu suspendare, pentru tentativă la viol. Această pedeapsă a fost luată în calcul de magistrații Judecătoriei, care au analizat dosarul referitor la furt. „Se remarcă perseverența infracțională a inculpatului, conturându-se o specializare a acestuia în comiterea de infracțiuni contra patrimoniului, aspecte ce susţin pericolul pe care îl generează prezenţa sa în comunitate. Instanţa are în vedere că, în ciuda măsurilor preventive mai blânde dispuse, acesta nu a înţeles să îşi corijeze comportamentul, încălcând măsurile preventive şi reiterând un comportament antisocial, ceea ce reliefează o conduită predispusă la săvârşirea de acte ilicite, cu caracter antisocial și absența conștientizării consecințelor pe care încălcarea legii le poate atrage”, au apreciat magistrații. De altfel, la doar 20 de ani, cazierul lui Motohoi cuprindea deja două furturi calificate, o tentativă la viol, o tâlhărie calificată, o tentativă la furt callificat și o evadare. El a fost condamnat din nou, la 2 ani de închisoare, cu executarea în regim de detenție. La pedeapsă se vor adăuga 587 de zile rămase neexecutate din condamnările anterioare. 

Comentarii