Un hoţ de îngheţată s-a apărat în instanţă spunând că e în depresie: l-a părăsit soţia

marți, 05 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 Un hoţ de îngheţată s-a apărat în instanţă spunând că e în depresie: l-a părăsit soţia

Un hoţ şi-a făcut treaba în chiar buricul târgului, sub nasul jandarmilor care păzesc Prefectura. Înarmat cu o şurubelniţă şi având în rucsac un ciocan pentru a sparge geamurile maşinilor, Angelin Florea ieşise în noaptea de 25/26 septembrie a anului trecut la furat. 

A demontat geamul portierei dreapta a unei autoutilitare aflate în parcarea din faţa Prefecturii. A pătruns în interior, dar nu a găsit nimic interesant de furat. A răvăşit lucrurile şi a ieşit, fără a mai fura nimic. A atacat apoi o a doua autoutilitară, aflată în aceeaşi parcare. A demontat geamul, a intrat în maşină şi a furat 125 lei, aflaţi în torpedou.

A plecat apoi, cu banii în buzunar şi geamul demontat sub braţ, fără ca activitatea sa să fi atras atenţia cuiva.

Două săptămâni mai târziu, Florea a mai comis o spargere, de data aceasta atacând un magazin din cartierul Dacia. În noaptea de 12/13 octombrie, a forţat cu şurubelniţa uşa glisantă a unei lăzi frigorifice, furând din interior câteva o cutie cu mici, două pungi cu pulpe, alta cu ficăţei, 16 îngheţate Polar şi un tort de îngheţată Amandino.

Florea a observat că se află în cadrul unei camere video şi a încercat să o mute în altă direcţie. Nu a reuşit, aşa că şi-a văzut în continuare de treabă.

Angelin Florea a fost identificat cu ajutorul camerelor video care surprinseseră ambele spargeri. De altfel, hoţul era cunoscut poliţiei, având mai multe condamnări la activ. Magistraţii Judecătoriei au luat în calcul faptul că Florea ieşise în oraş cu scopul de a da spargeri, având în rucsac uneltele necesare, spargerile nefiind astfel întâmplătoare.

În apărarea sa, hoţul a explicat că dăduse spargerile întrucât se afla într-o stare de depresie, soţia plecând împreună cu fetiţa. În plus, bărbatul îşi pierduse locul de muncă de la o simigerie, fiind dat afară pentru că nu se mai prezentase la serviciu.

Apărarea lui Florea a fost respinsă, dar judecătorii au apreciat totuşi că bărbatul se abţinuse de la furturi timp de 5 ani, interval în care încercase să ducă o viaţă cinstită. Ca urmare, a primit o pedeaspă apropiată de minimul legal, respectiv 1 an şi 6 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. 

Comentarii