Un macedonean şi-a făcut un obicei din a conduce beat prin Iași

luni, 27 decembrie 2021, 02:56
2 MIN
 Un macedonean şi-a făcut un obicei din a conduce beat prin Iași

Un macedonean stabilit în România şi-a făcut un obicei din a conduce beat. Cu permisul suspendat pentru că fusese prins băut la volan, Igorcho Ristovski a condus din nou în stare de ebrietate, comiţând şi un accident. Singura soluţie găsită de judecători a fost de a-i interzice să se mai urce la volan.

Ristovski s-a căsătorit în urmă cu 10 ani cu o româncă, având cu aceasta şi doi copii. În urmă cu un an, familia s-a stabilit în Valea Adâncă, bărbatul lucrând ca zidar. În iunie, acesta a mers la muncă, în Păcurari, unde a băut 2,5 litri de bere. În jurul orei 14.30, administratorul societăţii l-a trimis acasă, întrucât se afla în stare de ebrietate. Ristovski s-a urcat la volan şi a plecat spre Valea Lupului, intenţionând să ajungă în Valea Adâncă pe şoseaua de centură. În dreptul Dedeman, a încercat să depăşească un camion, dar nu a reuşit decât să-l acroşeze. Şoferul camionului a coborât, a constatat că macedoneanul mirosea puternic a alcool şi nu-şi putea ţine echilibrul, aşa că i-a propus să oprească amândoi în faţa Dedeman, pentru a nu încurca traficul. Ristovski s-a declarat de acord, dar a virat brusc, a călcat marcajul dublu continuu şi a intrat pe contrasens, continuându-şi apoi deplasarea pe varianta ocolitoare, spre Uricani.

Alertaţi de şoferul camionului, poliţiştii l-au oprit în cele din urmă pe macedonean în Valea Adâncă. Şoferului i-a fost estimată o alcoolemie de 0,93‰ în aerul expirat. El a refuzat să accepte însă prelevarea de probe biologice, invocând teama de ace.

În momentul comiterii accidentului, Ristovski avea deja dreptul de a conduce suspendat din ianuarie, pentru conducere sub influenţa alcoolului. Judecătoria Focşani îl condamnase în septembrie la un an de închisoare cu suspendare. Trimis în judecată pentru sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, Ristovski a fost condamnat din nou, tot la un an de închisoare cu suspendare, la care s-au adăugat 8 luni din condamnarea anterioară. Totodată, macedoneanului i-a fost interzis dreptul de a conduce timp de trei ani. Sentinţa nu este încă definitivă. Bărbatul a declarat apel, acesta urmând să fie judecat la mijlocul lunii februarie.

Comentarii