Un măcelar din Danemarca şi-a transformat vecinul ieşean în sac de box

sâmbătă, 11 iunie 2022, 01:50
3 MIN
 Un măcelar din Danemarca şi-a transformat vecinul ieşean în sac de box

Un ieșean din Gropnița a scăpat ieftin după ce efectiv și-a transformat un vecin într-un sac de box. Cunoscut în sat pentru firea sa violentă, cercetat anterior în trei dosare privind violența în familie, el a obținut totuși caracterizări favorabile din partea primarului comunei și a unor vecini. Ca urmare, Ionel Boghean a scăpat cu o condamnare cu suspendare.

Măcelar în Danemarca, Boghean se întorcea periodic în țară. De fiecare dată, soția sa pleca de acasă, cu copiii, la tatăl său, tocmai pentru a evita scandalurile și bătăile bărbatului. Boghean nu a ajuns totuși niciodată să fie condamnat pentru violență în familie, soția sa retrăgându-și plângerile. Mama lui Boghean, rămasă văduvă, era bănuită de fiul său că se află într-o relație cu un vecin, M.I., el însuși văduv. Bănuielile lui Boghean, ca și neînțelegerile cu M.I. legate de o moștenire, au reprezentat originea incidentului din 10 februarie.

În dimineața acelei zile, M.I. mersese la magazinul sătesc, unde se afla deja Boghean. Între cei doi a izbucnit un conflict verbal, oprit de administratorul magazinului, care i-a trimis pe amândoi acasă. M.I. a plecat spre casă, fiind urmărit însă de Boghean. Când M.I. a ieșit din curte pentru a scoate apă din fântână, Boghean l-a atacat, lovindu-l cu pumnul în cap. M.I. s-a retras în curte, dar agresorul l-a urmat, continuând să-l lovească. L-a lăsat inconștient, în propria curte. După câteva ore, M.I. și-a revenit. Pe seară, a vrut să îngrijească de animale. Se simțea însă rău, așa că a mers la barul din apropiere, pentru a căuta pe cineva care să-l ajute. Acolo, s-a întâlnit iar cu Boghean. Pentru a evita reluarea conflictului, M.I. a plecat. Boghean s-a luat însă iar după el și l-a atacat din nou, tot în curte, lovindu-l cu un corp contondent în cap, pe spate și pe unde a nimerit, până când M.I. a căzut la pământ. Agresorul a continuat să lovească, după care și-a târât în casă victima inconștientă. L-a lăsat pe M.I. acolo, a încuiat ușa și a aruncat cheia.

M.I. și-a revenit în simțiri în jurul orei 3.00, când și-a sunat o vecină, pentru a cere ajutor. Femeia a intrat în casă pe geam și, văzând starea în care se afla bărbatul, și-a anunțat fiica, care la rându-i, a chemat ambulanța. M.I. a fost operat de urgență la Spitalul „Sf. Spiridon”. Pentru a-i salva viața, medicii au trebuit să-i scoată splina, ca și o bucată de intestin. M.I. a avut nevoie de aproape o lună de îngrijiri medicale, viața sa fiind pusă în pericol. Boghean a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală. În timpul procesului, victima sa a cerut plata unor daune morale în valoare de 100.000 lei, daune materiale de 9.600 de lei, ca și o rentă viageră de 1.000 lei lunar, invocând faptul că și-ar fi pierdut 40% din capacitatea de muncă în urma bătăii.

Boghean a fost judecat în stare de arest, dar cele două luni petrecute în arest preventiv vor rămâne singura perioadă petrecută după gratii. Bărbatul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Din despăgubirile solicitate de M.I., magistrații Judecătoriei Hârlău au admis doar daune morale în valoare de 70.000 lei și daune materiale de 1.785 de lei. Boghean va trebui să plătească însă și 23.400 lei, reprezentând cheltuielile de spitalizare a victimei sale. Sentința nu este definitivă, Boghean declarând apel. Acesta va fi judecat în octombrie.

Comentarii